ULTIMA ORĂ: „Monstrul din Huşi” a recunoscut la proces că a omorât, în Germania, o femeie care făcea jogging. I-ar fi dat în cap cu o sticlă de…

Publicat: 22/11/2017 | 14:54

"Monstrul din Huşi", un şofer de TIR de 40 de ani suspectat că a ucis două femei în Austria şi în Germania, a recunoscut, miercuri, în deschiderea procesului său din Freiburg, că a omorât-o pe una dintre tinere. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă detalii de ultimă oră despre acest caz extrem de grav. (VEZI ŞI: Dezvăluire de ultimă oră. Cum a "scăpat" asasinul în serie de la Vaslui)

Şoferul român, Cătălin Dorinel Ciolpan, bănuit deja că că a violat şi a ucis, în 2014, în Austria, o studentă franceză, a mărturisit, miercuri, în deschiderea procesului său din Germania, că a omorât-o, în 2016, pe o tânără germană, Carolin Gruber, de 27 de ani, lovind-o cu „o sticlă de şnaps”.

„Ştiu că ce am făcut este de neiertat. Exista agresiune în mine, dar nicio motivaţie sexuală”, a transmis românul, într-o scrisoare pe care avocatul său a citit-o în sala de judecată, relatează presa franceză, citând AFP. 

„Şocat” de propriul său gest, pe care nu şi-l poate explica, Ciolpan a arătat că era „beat” şi „depresiv”, la momentul comiterii faptei.

Potrivit acuzării, tiristul ar fi violat-o şi ucis-o, în noiembrie 2016, pe Carolin Gruber, în timp ce tânăra făcea jogging, într-o pădure din regiunea Freiburg, aproape de graniţa cu Franţa. Conform informaţiilor din anchetă, victima a fost lovită de mai multe ori în cap cu o bară de fier, apoi a fost violată. Corpul ei a fost descoperit la câteva zile după dispariţie. Domiciliat în regiunea Freiburg, şoferul a fost prins în iunie. El este, de asemenea, bănuit că, în ianuarie 2014, ar fi violat-o şi ucis-o, în Austria, pe Lucile Klobut, de 20 de ani, originară din Franţa.

Ea a fost găsită moartă pe 12 ianuarie 2014, pe malul râului Inn, la Kufstein. Fusese lovită de mai multe ori în cap. Poliţia şi parchetul din Austria au anunţat în ianuarie că cele două morţi sunt unite prin modul de operare identic şi prin aceleaşi urme de ADN, prelevate de la locurile crimelor, deşi distanţa dintre ele era de aproximativ 400 de kilometri.

„Monstrul din Huşi” nu va putea fi deferit justiţiei austriece decât la finalul procesului care se desfăşoară acum la Freiburg. Potrivit unui purtător de cuvânt al instanţei germane, procesul ar urma să se încheie la sfârşitul lui decembrie.

„Persoana a comis fapta cu rea intenţie, spre satisfacţia nevoilor sexuale şi a urmărit ascunderea infracţiunii. Este vorba despre viol deosebit de grav şi crimă”, au precizat procurorii din Freiburg, în rechizitoriu. 

Dacă instanţa va admite probele procurorilor, atunci Cătălin Dorinel Ciolpan va face peste 20 de ani de închisoare. Anchetatorii germani au mai spus că Ciolpan nu a avut o atitudine cooperantă, ci ori a negat totul vehement, ori a avut lungi perioade de tăcere. (CITEŞTE AICI: Anchetă la nivel european în cazul camionagiului ucigaş din Vaslui. ADN-ul lui a fost trimis în toate ţările)

Ciolpan, suspectat că a comis orori şi în România

Culmea este că, în România, Ciolpan a reuşit să scape de puşcărie, după ce a înfipt cuţitul în piept unei prostituate din Iaşi. Se întâmpla în 2005, în cartierul “Podu Roş“. Acesta a mers în locuinţa prostituatei, iar, în timpul relaţiilor intime, Ciolpan a scos cuţitul şi l-a băgat în femeie. Ca prin minune, ea a supravieţuit şi a povestit anchetatorilor că Ciolpan a avut o reacţie bruscă, de psihopat imprevizibil. Instanţa însă nu l-a arestat pe huşean, iar apropiaţii spun că nici nu a făcut o zi de închisoare pentru această fapta. La nouă ani distanţă, Ciolpan a comis violul şi crima din Austria şi, neprins la timp, a comis a doua nenorocire, în 2016, în Germania, spun procurorii. (VEZI ŞI: Informaţii şocante ies la iveală. Camionagiul ucigaş, suspectat de alte patru crime odioase)

Citește și...