Un alt manager de spital, confirmat cu coronavirus! Cum se simte șeful spitalului din Târgoviște

Publicat: 22/07/2020 | 10:41
Un alt manager de spital, confirmat cu coronavirus! Cum se simte șeful spitalului din Târgoviște

Un alt manager de spital a intrat pe lista cadrelor medicale confirmate pozitiv cu coronavirus. 

Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean Târgoviște a primit diagnosticul pozitiv după ce a fost testat în urma unor simptome ușoare. Dumitrescu a fost deja internat pe secția de Boli Infecțioase de la Târgoviște. 

Numărul cazurilor de infectare cu SARS-Cov-2 a crescut constant în ultimele zile în Dâmbovița. Marți la prânz au fost raportate alte 59 de noi cazuri în județ, numărul total fiind în prezent de 1253 de cazuri la nivelul județului. 

Și alți angajați ai spitalului au avut Covid-19

Medicul a primit diagnosticul și a fost internat deja la secția Infecțioase, unde va primi tratament, dar se pare că acesta are doar simptome ușoare. Nu este primul anagajat al unității care a contactat virusul, de la începutul pandemiei zece dintre cadrele medicale care lucrează în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte au fost infectate cu SARS-Cov-2, printre care și o asistentă de la Unitatea de Primiri Urgențe, un medic de la secția de Psihiatrie și alte cadre din sectorul administrativ al spitalului.

La cel mai recent bilanț, de ieri, în România au fost 994 de cazuri noi, din 17.204 teste efectuate. Acesta a fost un nou record al cazurilor de COVID-19 de la începutul pandemiei. De asemenea, au fost confirmate 36 de decese din cauza infecțiilor cu coronavirus, cel mai mare număr de morți. 

La ATI, în acest moment, sunt internați 297 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 984.396 de teste. În țara noastră au fost confirmate, până acum,39.133 de infecții cu coronavirus și 2.074 de persoane bolnave au murit.