Un bărbat din Turda a fugit din spital când a aflat că are COVID-19. Explicațiile sunt halucinante

Publicat: 22/08/2020 | 09:21
Un bărbat din Turda a fugit din spital când a aflat că are COVID-19. Explicațiile sunt halucinante

Imediat după ce i s-a pus diagnosticul, infectat cu noul coronavirus, un bărbaat din Turda, județul Cluj, a fugit din spital. A fost prins relativ repede de oamenii legii, iar explicația pentru gestul său a fost halucinantă.

CITEȘTE ȘI: SUNT LILIECII RESPONSABILI PENTRU APARIȚIA CORONAVIRUSULUI? IATĂ CE AU DESCOPERIT CERCETĂTORII THAILANDEZI

Bărbatul avea să fie apoi internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Reporterul Digi24 avea să se intersecteze cu bărbatul, care a oferit explicații pentru gestul său. ”Am fugit pentru că se vorbea dinainte de a se face testul COVID că eu îl am. Mi-a fost interzis să mă duc la baie. Cred în virus, dar nu mi se pare normal să-l cunoști dinainte”, a spus omul.

Pacientul a fost găsit acasă de polițiștii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS), care au purt echipamente de protecție contra infectării cu noul coronavirus atunci când l-au ridicat și condus la spital. În acest caz, DSP Cluj va efectua o anchetă epidemiologică la Turda pentru stabilirea contacților bărbatului infectat.

 

Un bărbat din Turda a fugit din spital când a aflat că are COVID-19. Ce spun medicii

Adela Golea, director medical al Spitalului din Cluj-Napoca, a precizat că bărbatul a fost internat în data de 18 august în secția de Cardiologie intervențională, fiind trimis acolo de către medicii de la Spitalul Turda. Pacientul și-a dat acordul pentru a fi testat pentru noul coronavirus. „Joi dimineață am avut rezultatul, pozitiv, și s-a luat legătura cu Spitalul de Infecțioase pentru transferul pacientului. Acestuia i s-a spus că va fi transferat, dar a devenit agitat și s-a încercat să se ia legătura cu familia. Medicul curant ne-a informat că nici familia nu crede în infecția COVID și că nu sunt de acord să fie transferat, astfel că i s-a dat pacientului un timp de gândire”, a declarat Adela Golea.

NU RATA: PRIMUL TEST RAPID PENTRU CORONAVIRUS PRODUS ÎN ROMÂNIA, LANSAT PE PIAȚĂ

„Pacientul a plecat cu cateterul venos care putea oricând să fie extras accidental și să se producă o hemoragie care să-i pună viața în pericol”, a menționat Adela Golea.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a deschis pe numele bărbatului un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.