Un bărbat a fost la un pas de moarte după ce a fost muşcat de un şarpe decapitat! Explicația uimitoare: “Este una dintre greşelile clasice”

Publicat: 14/06/2018 | 19:43

Șerpii veninoși sunt înfricoșători atunci când sunt în viață, însă există un motiv ca oamenii să se teamă de aceste creatura cu colți și după ce ei sunt morți. La această concluzie au ajuns câțiva specialiști, după ce un chef din China a murit, după ce a fost mușcat de o cobră, căreia îi fusese tăiat capul cu 20 de minute înainte a-l ataca pe bărbat. Un texan a avut însă mult noroc după ce a fost mușcat de un șarpe veninor decapitate. (Reduceri mari la jocuri PC)

Un bărbat din Texas și-a văzut moartea cu ochii, după ce a fost muşcat de capul unui şarpe cu clopoţei decapitat. Bărbatul lucra în grădină când a observat un şarpe veninos căruia i-a tăiat capul cu lopata, potrivit Business Insider. El a fost dus de urgenţă la spital deoarece a fost nevoie de o injecţie cu antivenin pentru a combate toxinele.

Jennifer Sutcliffe a declarat că soţul este în prezent slăbit, dar stabil, funcţiile rinichilor fiind limitate. Specialistul Leslie Boyer din cadrul Universităţii din Arizona a declarat că tăierea capului unui şarpe nu înseamnă că acesta este inofensiv.

 “Este una dintre greşelile clasice. Oamenii nu realizează că animalele au o altă constituţie. Capul tăiat al şarpelui cu clopoţei a continuat să funcţioneze, inclusiv grandele sale cu venin”, a declarat Leslie Boyer, potrivit descopera.ro. (Promotiile zilei la monitoare)

Se cunoaşte faptul că şerpii, în general, îşi păstrează reflexele câtva timp după moarte, explică Steven Beaupré, profesor de biologie în cadrul University of Arkansas. De altfel, multe specii de animale ectoterme – sau „cu sânge rece”, cum sunt numite popular -, printre care mulţi amfibieni şi reptile, au această însuşire. În cazul unor şerpi veninoşi, cum sunt cobrele şi şerpii cu clopoţei, muşcătura este unul dintre reflexele ce pot fi activate în creier timp de ore întregi după moartea animalului, spune prof. Beaupré.

În urmă cu aproape patru ani, chef Peng Fan a murit, după ce a fost mușcat de o cobră. Înainte cu 20 de minute de incidentul mortal, capul reptilei fusese decapitat. Celebrul bucătar se pregătea să gătească șarpele veninos.

AICI puteți vedea o înregistrare uimitoare în care a fost filmat capul tăiat al unui șarpe care se zbate pe lângă corp.

Citește și...