Un cadru militar în rezervă a fost înjunghiat mortal de nepotul său, în Buzău!

Publicat: 12/02/2018 | 09:41

Un moment de tensiune a dus la crimă, duminică seară, în Buzău! Un fost ofiţer de armată, în vârstă de 56 de ani, a fost înjunghiat mortal, după o dispută cu nepotul sau de 22 de ani. Soţia bărbatului, o femeie de 53 de ani, a fost de asemenea înjunghiată, fiind transportată la spital, unde a fost salvată de medici.

Tânărul a încercat iniţial să-şi piardă urma, însă poliţiştii l-au încătuşat în scurt timp.

Tânărul, în vârstă de 22 de ani, a locuit o perioadă în Bucureşti, alături de familie. În momentul în care mama lui s-a recăsătorit, băiatul s-a întors însă la Buzău, în fosta casă a bunicilor, unde s-a mutat împreună cu unchiul său, fost ofiţer de armată, şi soţia acestuia. Duminică seară, însă, situaţia a degenerat în momentul în care tânărul a cerut de mâncare şi nu ar fi primit imediat, povestesc vecinii.

Vecină:Nu ştiu ce s-a întâmplat, de obicei nu era violent. Le-a cerut de mâncare, s-au dus cu mâncare la el în cameră şi în momentul când au intrat cu mâncare i-a atacat. Întâi pe unchiul lui, apoi pe ea. Ea a reuşit să fugă.

Femeia, în vârstă de 53 de ani, s-a refugiat în curtea unor vecini, care au sunat la 112. Medicii de la ambulanţă au ajuns repede, dar nu l-au mai putut salva pe bărbatul în vârstă de 56 de ani.

Dr. Elena Purcea, SAJ Buzău:Două victime înjunghiate, una dintre victime a fost transportată la UPU Buzău pentru tratament şi îngrijiri de specialitate prezentând traumatism craniocerebral minor, iar cea de-a doua victimă a fost găsită în stop cardio-respirator. S-au făcut manevre de resuscitare 45 de minute, în final declarându-se decesul.”

Potrivit agentului şef Laura Minea de la Biroul de presă al IPJ Buzău, “tânărul a plecat de la locul faptei cu cuţitul la el, dar a fost prins şi reţinut in zona Conacul Trandafirilor din Parcul Crâng, de către un echipaj de jandarmi”.

Între timp, tânărul a reuşit să fugă. Poliţiştii l-au prins însă după aproximativ o oră. Cms. Şef Octavian Constantin- adjunct şef IPJ Buzău: Se deplasa într-o zona din oraş, fiind depistat de către echipele constituite în acest sens.  Arma crimei a fost găsită în locuinţă.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, sub acuzaţia de omor şi vătămare corporală gravă. El va fi supus şi unei expertize psihiatrice.

Citește și...