Un celebru om de afaceri condamnat în România a fost reţinut în Argentina! Fugise în Buenos Aires

Publicat: 14/12/2017 | 11:33

Omul de afaceri Avraham Morgenstern, condamnat în România la 8 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, a fost localizat şi reţinut, în cursul nopţii, în Buenos Aires (Argentina), a anunţat Poliţia Română.

„În urma activităţilor investigative complexe şi a informaţiilor furnizate de Serviciul Urmăriri al Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, Avraham Morgenstern, urmărit internaţional de autorităţile române, a fost localizat şi reţinut, în cursul acestei nopţi, în Buenos Aires- Argentina. Mulţumim pentru excelenta cooperare poliţienească reprezentanţilor instituţiilor de aplicare a legii din peste 26 de state partenere ENFAST, în special colegilor din Spania şi Germania, dar şi partenerilor interni.

Schimbul de date şi informaţii a avut loc prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din Poliţia Română, iar operaţiunea s -a derulat cu sprijinul Europol, Interpol şi U.S. Marshall.

În momentul depistării, cel în  cauză a prezentat pentru legitimare documentele de identitate ale unui conaţional. În prezent, se derulează procedura legală în astfel de situaţii. Reamintim că Avraham Morgenstern este condamnat la 8 ani închisoare pentru evaziune fiscală”, a anunţat Poliţia Română.

Avraham Morgenstern a fugit din România înainte de a fi condamnat la 8 ani de închisoare pentru evaziune fiscală. El este acuzat că nu a înregistrat veniturile din trei contracte încheiate de o firmă pe care o controla cu RAEDPP Constanţa şi nici facturile fiscale aferente acestor venituri.

×

BREAKING! Se întâmplă ACUM, la intrarea în Bucureşti! https://bit.ly/2Uz4YWJArmata e în stradă! Se fac verificări intense ---> https://bit.ly/2Uz4YWJ

Publicată de Cancan.ro pe Miercuri, 25 martie 2020