Un concurent de la Eurovision arunca bomba: piesa Paulei Seling e un plagiat!? Asculta si tu “originalul” si spune-ne parerea ta!

Publicat: 24/02/2014 | 00:16

Nici nu s-au terminat bine selectiile pentru Eurovision ca deja a inceput scandalul. Multi artisti contesta alegerile facute, spunand ca editia din acest an este una dintre cele mai slabe.

 
Selectia nationala pentru Eurovisionul din acest an a starnit deja zeci de discutii aprinse. Multi artisti s-au ridicat spunand ca selectia nu a fost facuta bine, iar altii vor chiar sa conteste decizia juriului. Anthony Icuagu care a intrat si el in lupta, ne-a spus ca nu are ce vota anul asta la Eurovision: „Cea mai buna piesa din concurs este clar cea a Paulei Seling si a lui Ovi, desi seamana extrem de mult cu Demi Lovato – Neon Lights”.

Paula si Ovidiu au facut senzatie in 2010, la finala Eurovision
Paula si Ovidiu au facut senzatie in 2010, la finala Eurovision

Mihai Onila, compozitor premiat la Festivalul Mamaia si fost solist al tupei AXXA, sustine ca exista intr-adevar o asemanare intre cele doua piese: „Tema din orchestratie e la fel, dar nu si linia melodica. Acum, ca s-au inspirat din tema celeilalte piese, poate fi posibil, sau poate fi coincidenta de inspiratie, asa cum a fost la piesa lui Moga (n.r. – piesa „Dracula, my love”, cu care compozitorul Marius Moga a participat in 2006 la finala Eurovision). Atunci a fost un mare scandal si de fapt nu s-a rezolvat nimic. Repet, tema e cam la fel, dar linia lor melodica e diferita. Orchestratia asta se poarta la multe piese de club, la tema din orchestratie ma refer!”. 

 

Au in comun tonalitatea


De alta parere este Cristian Faur, compozitorul piesei “Let Me Try” interpretata de Luminita Anghel si Sistem, care a obtinut locul al treilea in finala europeana, marcand cea mai buna participare a Romaniei din istoria Eurovision pe pana atunci.

Compozitorul Cristian Faur ne-a spus ca piesele au in comun doar tonalitatea - La Major
Compozitorul Cristian Faur ne-a spus ca piesele au in comun doar tonalitatea – La Major

“Cele doua piese au intr-adevar ceva in comun: tonalitatea – La Major. In rest, nici vorba de asemanare. Metrica e diferita, linia melodica la fel, forma si structura piesei e din alt film. Daca cineva ii acuza pe Paula si pe Ovi pentru faptul ca piesele stau pe aceeasi tonalitate, atunci ar trebui sa incep si eu sa cer drepturi morale de autor … doar sunt doi „FA-uri” in portativ”, ne-a spus compozitorul Cristian Faur.

 

 CITESTE SI 

Primul scandal de la Eurovision! Trupa Bere Gratis acuzata de pile, Naomy ca are piesa proasta! Vezi cine contesta preselectia!

Ozana Barabancea participa la Eurovision! Uite cu ce piesa se va prezenta la preselectii!

Dupa 13 esecuri la Festivalul de la Mamaia, transexualul Naomi isi incearca norocul la Eurovision! Arunca patru piese in joc!

 

Selectie slaba

Artistul stie deja ce masina vrea sa isi cumpere
Artistul stie deja ce masina vrea sa isi cumpere

“E cea mai slaba selectie nationala pe care am vazut-o vreodata in Romania. (…) Mie nu imi place sa fiu bagat in scandaluri si de-asta am hotarasc sa vorbesc despre asta o singura data si sa ies din acest circ numit Eurovision. Nu avem ce vota anul asta la Eurovision. Cea mai buna piesa din concurs este clar cea a Paulei Seling si a lui Ovi, insa e pacat ca seamana extrem de mult cu Demi Lovato – Neon Lights”, ne-a mai spus Anthony Icuagu .

 

  (A.S.)

 

Citește și...