Un medic de la Spitalul “Victor Babeș”, despre COVID-19: “Unii pacienți nu realizează gravitatea! Duci boala pe picioare până…”

Publicat: 23/04/2020 | 07:16
Un medic de la Spitalul “Victor Babeș”, despre COVID-19: “Unii pacienți nu realizează gravitatea! Duci boala pe picioare până…”

COVID-19 nu are efect grav încă din start asupra oamenilor. Virusul poate fi înșelător, iar multe persoane, cu simptome ușoare, nu iau în calcul că s-au infectat. Corneliu Popescu, medic la Spitalul “Victor Babeș” din București, atrage atenția asupra acestui fapt și anunță că boala se poate agrava rapid și nu mai este nimic de făcut.

VEZI AICI: ANUNȚUL LUI IOHANNIS! ROMÂNII VOR FI OBLIGAȚI SĂ POARTE MASCĂ DE PROTECȚIE!

Pentru a evita un astfel de scenariu, medicul îndeamnă populația să meargă la control și să nu neglijeze simptomele frecvente ale coronavirusului (tuse seacă, febră, etc.).

Monitorizarea pacienților este foarte importantă, pentru a putea asigura intervenția terapeutică în anumite momente ale bolii. Depășirea unor borne ale infecției poate face imposibilă intervenția”, a declarat Corneliu Popescu la Digi24 TV.

STRATEGIA DE IEȘIRE DIN CRIZĂ. UE elaborează un plan de reluare a transporturilor

Unii pacienți nu realizează gravitatea. Duci boala pe picioare până la un moment dat, când se agravează foarte rapid și atunci e prea târziu”, a mai spus medicul.

Totuși, mediul a precizat că situația în România este mult mai bună decât se aștepta, în principal datorită autorităților, care au luat din timp măsuri de protecție.

A fost foarte important că măsurile de distanțare socială s-au luat foarte repede. Gândiți-vă câți oameni s-au întors din zonele afectate de virus și totuși am ținut sub control răspândirea”, a mai afirmat Corneliu Popescu.

NU RATA: ÎN CE CONDIŢII SE ÎNTORC ELEVII LA ŞCOALĂ! MINISTRUL SĂNĂTĂŢII A ANUNŢAT CUM VOR FI ECHIPAŢI COPIII ŞI CADRELE DIDACTICE

Sfaturi esențiale pentru a te proteja de COVID-19

  • Spălați-vă mâinile de multe ori;
  • Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
  • Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;
  • Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;
  • Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
  • Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
  • Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;