Un mesaj legat de un blestem a devenit viral! Oamenii nu ştiu ce să creadă despre istoria locului

Publicat: 09/10/2017 | 13:06

O româncă a dat naştere unor controverse pe internet, după ce s-a întors în ţară şi a vizitat câteva locuri de la noi. Îngrozită de descoperirea făcută, ea a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook, iar acesta a devenit în scurt timp viral.

Lumi, o româncă stabilită în America, a rămas perplex, după ce a aflat că nu poate urma mai sus, la Mănăstirea Frăsinei. Acest lăcaş de cult e cunoscut în România drept tărâmul interzis prin legământ femeilor. Blestemul a fost dat de Sfântul Calinic de la Mănăstirea Frăsinei, după ce i-a găsit pe călugări chefuind cu femeile din sat. Decizia de la Frăsinei, o mănăstire din judeţul Vâlcea, considerat de Biserică o binecuvântare, a ajuns să fie pomenit de credincioşi ca blestemul Sfântului Calinic şi nu puţini sunt cei care păşesc cu frică în acest loc mistic.

“Până aici, doamnelor!
LE: Ăsta e un semn pus la o Mânăstire ortodoxa in anul de graţie 2017 in România. Mănăstirea Frăsinei, Vâlcea!”
, a scris Lumi, o româncă stabilită în New Jersey.

Mesajul însoţit de poza la semnul pe care e notat: “Atenţie! Femeile, de la acest loc, nu au voie să treacă mai sus. Legătură cu blestem” a dat naştere unor discuţii aprinse pe internet.

“Da, da, aşa e. Mama Monicăi Columbeanu a intrat acolo, iar după aceea a murit. Deci, e adevărat blestemul.”, “Ăsta e un semn pus la o mănăstire ortodoxă în anul de graţie 2017 în România (nu Arabia Saudita). Mănăstirea Frăsinei, Vâlcea!”, “Da, a mai trecut mai demult o fată şi s-a îmbolnăvit de «duhuri necurate» (epilepsie). Eu am citit” sunt trei dintre mesajele internauţilor.

Cunoscută şi sub denumirea de „Athosul românesc”, Mânăstirea Frăsinei rămâne singura aşezare monahală din România unde femeile nu se pot ruga.
 

Citește și...