Un politician galez s-a sinucis! De ce fusese acuzat şi ce mesaj de adio a lăsat: ”Nu intra…”

Publicat: 13/11/2017 | 21:34

Carl Sargeant, membru al Partidului Laburist, a fost găsit mort în locuinţa sa, chiar de către soţie, care a sunat imediat la poliţie.

În vârstă de 49 de ani şi tatăl a doi copii, Sargeant fusese suspendat din partid, în urma unor acuzaţii de hărţuire la adresa lui.

Soţia l-a găsit spânzurat pe fostul ministru al comunităţilor guvernamentale din Ţara Galilor.  De asemenea, ea a găsit şi un bilet, în care Carl îi cerea să nu intre în cameră, ci doar să cheme urgent poliţia. Soţia a intrat şi l-a găsit pe Carl întins pe podea.

La locuinţă au ajuns poliţia şi ambulanţa şi, în ciuda manevrelor de resuscitare, politicianul nu a mai putut fi salvat.

Gestul lui Carl Sargeant a venit ca urmare a faptului că îşi pierduse slujba în urmă cu patru zile, în cabinetul guvernului din Galle, dar fusese şi suspendat de Partidul Laburist. Asta după ce au fost investigate plângerile privind comportamentul necorespunzător faţă de femei.

El negase toate acuzaţiile care i-au fost aduse.

La o scurtă audiere pentru deschiderea şi suspendarea anchetei, Gittins, Senior Coroner for North Wales, a spus că, în calitate de medic, trebuie să se ia în considerare orice măsuri care ar putea fi întreprinse pentru a preveni decesele viitoare.

„Având în vedere acest aspect al rolului meu, voi examina cu atenţie paşii pe care Adunarea le-a întreprins pentru a ţine seama de bunăstarea mentală a dlui Sargeant, înainte de moartea sa”, a declarat acesta.

Recomandarea CIAO.RO