Un tânăr din Iași, aflat în carantină din cauza coronavirusului, a mers să dea examenul la școala de șoferi! Polițistul l-a invitat însă la secție când a aflat

Autor: L.N.
Publicat: 06/03/2020 | 16:56
Un tânăr din Iași, aflat în carantină din cauza coronavirusului, a mers să dea examenul la școala de șoferi! Polițistul l-a invitat însă la secție când a aflat

Un caz alarmant a pus pe jar autoritățile din județul Iași! Un tânăr de 20 de ani din comuna Brăești a mers să dea proba practică la școala de șoferi, deși era izolat la domiciliu. Autoritățile au aflat abia după ce tânărul era în timpul examenului, cu examinatorul în mașină. Tînărul a fost amendat, potrivit Mediafax.

Băiatul a plecat joi dimineața de acasă. Acesta s-a dus la Pașcani, unde era programat să dea examenul practic la școala de șoferi.

Potrivit unor surse, când examinatorul a aflat că tânărul se afla în carantină,  i-a spus acestuia să tragă pe dreapta în fața secției de poliție.

„Sunt în derulare procedurile de sancţionare a trei cetăţeni din judeţul Iaşi care, în urma acţiunilor zilnice de monitorizare realizate prin intermediul DSP, a medicilor de familie sau a primăriilor, au fost identificaţi ca părăsind domiciliul deşi se aflau încă în perioada de izolare de 14 zile de la venirea în ţară dintr-una din regiunile aflate în zona galbenă”, au anunțat, vineri, reprezentanții DSP Iași.

Acesta nu este singurul caz din județul Iași în care o persoană izolată la domiciliu a plecat de acasă deși nu avea voie.

Potrivit legii, amenda poate ajunge până la 10.000 de lei, în caz că nu respecți termenii ce vizează carantina. Legea spune că poți face chiar și închisoare, de la șase, la doi ani.

La acest moment,  în județul Iași 723 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică.

Citește și...