Unde au disparut vedetele de altadata?

Publicat: 16/02/2010 | 00:00
Guvernat de legea junglei, showbizul autohton nu are doar vedete, ci si victime.

Multi au fost odata pe culmea succesului, dar nu au rezistat in varf, fiind impinsi inapoi in anonimat din varii motive. Printre cei care s-au pierdut in multime dupa ce ajunsesera faimosi se numara componentii trupelor Genius, T-Short, Bosquito, dar si unul dintre membrii formatiei Valahia, cantareata Narcisa Suciu, dar si prezentatoarele TV Florina Fernandes si Iulia Fratila, despre care publicul din Romania nu stie mai nimic.

T-Short a renuntat la muzica

Prima trupa dance din Romania care a avut succes, vanzand primul album in 100.000 exemplare, T-Short a rezistat doar 5 ani (1995-2000). In momentul de fata niciunul dintre componentii de baza nu mai canta. Eric Stoica a emigrat in SUA, Carmen Ionescu si-a terminat studiile la ASE si lucreaza ca economist la Optinova, iar Cosmin Murea s-a casatorit cu Alina, fata unui instarit afacerist din Ramnicu Valcea, care l-a ajutat sa faca mai multe investitii profitabile in cluburi de noapte si chiar hoteluri in strainatate.

Promoveaza lucrarile de arta ale sotului Iulia Fratila s-a retras de pe micul ecran, preferand sa puna umarul la munca sotului ei, Radu Runcanu, de profesie artist plastic. Mai precis, fosta vedeta tv se ocupa de promovarea lucrarilor de arta realizate de partenerul ei de viata. „Voi reveni in tara peste o saptamana. Nu am calitatea de persoana publica. Ne auzim daca se schimba ceva”. Ea si-a inceput cariera in televiziune la Neptun, cand s-a deschis Tv Soti. Dupa ce a fost supusa la cateva probe, ea a ajuns editor ? prezentator la stiri. Fascinata de acest domeniu, Fratila a ajuns la Bucuresti, unde a intrat in Pro Tv, ca asistenta a lui Florin Calinescu la emisiunea „Te uiti si castigi”, a continuat apoi la „Roata norocului”, cu Mihai Calin. Iulia a mai prezentat emisiunea „Fotbal din Prima” si a fost coprezentatoarea lui Dorin Chiotea in emisiunea „Prosport Show”. Ultimul job in televiziune al ei a fost la Antena 2, la emisiunea „Firu-n patru.” Genius de California Componentii trupei dance Genius, care s-a lansat in 1998 si a facut ravagii cu hiturile „Macho man”, „Imi plange inima” sau „Orasul trist”, s-au despartit doi ani mai tarziu, ametiti de faima si dezbinati de neintelegeri. Se pare ca doi dintre ei au incercat sa fuga cu banii sponsorului, dar au fost prinsi de celalalt component si de manager. Cezar Halmagean si Oana Vincu, care formeaza un cuplu, au plecat in SUA, in timp ce Ovidiu Halmagean a ramas la Timisoara, unde si-a deschis o casa de productie video. Oana este si acum solista unei trupe care se intituleaza tot Genius in San Francisco, California. Are succes cu Madame Hooligan Trupa Bosquito a facut legea in topurile muzicale autohtone din 2000 pana in 2005, cand membrii au decis sa plece in America. De atunci formatia sufera doua scindari, a doua dupa ce componentii se reorganizeaza sub numele de Acoustic Bullet. Singurii care raman in SUA, la Los Angeles, sunt solistul Radu Almasan si tobosarul Andrei Cebotari, care canta acum indie rock sub titulatura Madame Hooligan, trupa care se bucura de succes pe Coasta de Vest. Almasan, care detine numele de Bosquito, functioneaza in paralel si cu acest proiect, la spectacolele pentru comunitatile romanesti.