Văduva lui Adrian Pintea a fost în avionul care a sosit de la Bergamo la Craiova: „Cunoscuți, prieteni, rude s-au panicat îngrozitor…”

Publicat: 24/02/2020 | 14:30
Văduva lui Adrian Pintea a fost în avionul care a sosit de la Bergamo la Craiova: „Cunoscuți, prieteni, rude s-au panicat îngrozitor…”

Lavinia Tatomir, fosta soție a actorului Adrian Pintea, a fost în avionul care a aterizat, în noaptea de duminică spre luni, pe aeroportul din Craiova, venind de la Bergamo. Aeronava a fost așteptată de zeci de polițiști, dar și de medici care i-au examinat pe pasageri pentru a se asigura că nu aduc temutul coronavirus în țară. Cinci persoane au murit în Italia din cauza infecției cu coronavirus, iar alte 219 cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate de autoritățile din Peninsulă. (VEZI ȘI: CORONAVIRUS ÎN ITALIA. ARTIST ROMÂN, MĂRTURIE DIN INFERN: „E PANICĂ TOTALĂ ȘI…)

„Mă întreabă Facebook la ce mă gândesc… O să vă mărturisesc şi vouă! La felul inadmisibil în care sunt abordaţi, etichetaţi, stigmatizaţi, turiştii români care au sosit ieri din Milano şi Bergamo (unde, apropos, lumea era paşnică, relaxată, civilizată, zâmbitoare).

Titluri fără acoperire în realitate în România prezentau scenarii de groază, apocaliptice legate de sosirea avionului «condamnaţilor», avionul «ciumaților», avionul «bomba biologică» la Craiova….Nici măcar nu eram 179. În jur de 30% din cei anunţaţi nu au fost prezenţi în acest avion, iar cei prezenţi nu făceam parte din zonele «roşii», contaminate sau cele cu risc. Unii dintre noi doar am vizitat Milano,un oraş pe alocuri superb, în care activitatea se desfăşura normal, fără isterii şi psihoze inutile. (VEZI AICI:CUM ARATĂ VĂDUVA ACTORULUI ADRIAN PINTEA, LA 12 ANI DE LA MOARTEA LUI)

Veştile din România erau alarmante, cu titluri ameninţătoare, care să creeze derută şi panică în rândul populaţiei. Cunoscuți, prieteni, rude s-au panicat îngrozitor, neştiind dacă să ne aştepte sau nu cu drag acasă. Înfiorător! Eram vinovaţii fără vină. Amenințaţi cu «sechestrarea», «carantină» forţată, unii dintre noi având cunoştințe medicale, medici fiind chiar.

Revenind la responsabilitate, să nu credeţi că nu ne-am supune oricăror măsuri stabilite de către organele competente, dacă sănătatea și integritatea fizică și psihică a celor din jurul nostru şi a celor pe care îi iubim ar fi pusă în pericol prin prezenţa noastră în mijlocul lor. Vă mai întreb doar atât: dacă peste două săptămâni se dovedeşte că suntem clinic sănătoşi, cine va suporta «costul» pagubelor morale consecutive stigmatizării, ca să nu mai vorbim de altfel de costuri?”, a scris Lavinia Tatomir pe pagina de socializare.

Emoții pentru pasageri

Zeci de medici, mascaţi, forţe de ordine şi autorităţi i-au aşteptat, duminică noaptea, la Craiova, pe pasagerii care au fost examinaţi pentru ca nu cumva vreunul dintre ei să aducă virusul ucigaş în ţară. Un număr de 40 de pasageri au renunţat să mai urce în avion şi au rămas în Italia.

A fost un zbor nu tocmai liniştit pentru pasagerii din cursa Bergamo – Craiova. Când s-au îmbarcat din Italia au aflat că în Craiova îi aştepta o armată de oameni. Rudele i-au aşteptat cu emoţii. Atunci când au coborât din aeronavă, pasagerii au completat un chestionar şi apoi au fost examinaţi de medici. (VEZI AICI: 40 DE PASAGERI ROMÂNI AU RENUNŢAT SĂ MAI CĂLĂTOREASCĂ CU AVIONUL DIN ITALIA ÎN CRAIOVA. CARE A FOST MOTIVUL)

Citește și...