Acasă » Știri » Vești proaste pentru acești elevi din București. E posibil să nu-și mai poată folosi telefonul în școală

Vești proaste pentru acești elevi din București. E posibil să nu-și mai poată folosi telefonul în școală

De: Cristina Cruceru 18/05/2023 | 22:47
Vești proaste pentru acești elevi din București. E posibil să nu-și mai poată folosi telefonul în școală
Elevii din Sectorul 6 ar putea avea parte de vești proaste/ Foto: Pixabay

Ciprian Ciucu vine cu o nouă propunere! Primarul Sectorului 6 a luat parte la o ședință din cadrul unui Consiliu de Administrație al unei școli din Sectorul 6, în urma căreia a ajuns la câteva concluzii. Mesajul transmis în mediul online a stârnit o mulțime de reacții. 

Ciprian Ciucu a participat la o ședință a unui Consiliu de Administrație din cadrul unei școli din Sectorul 6, unde s-a discutat o temă interesantă: accesul copiilor cu telefoane în instituțiile de învățământ. Edilul Sectorului 6 al Capitalei susține că anumiți părinți, dar și membri ai CA-ului sunt de părere că elevii nu ar trebui să aibă acces la telefoanele mobile în școli. Primarul a povestit și de unde a pornit întreaga situație.

CITEȘTE ȘI: MINIMUM 2.600 DE LEI PENTRU ACEȘTI ȘOMERI ROMÂNI. INDEMNIZAȚIA DE ȘOMAJ PENTRU CETĂȚENII ȚĂRII NOASTRE CARE AU MUNCIT ÎN SPANIA NU ESTE FOARTE MARE

Liberalul a dezvăluit un episod controversat care ar fi avut loc într-o sală de clasă a unei unități de învățământ din sector. Se pare că un elev de clasă primară s-ar fi uitat la scene interzise minorilor pe o tabletă, iar câțiva copii s-ar fi strâns în jurul lui. Atunci când a văzut ce se întâmplă, profesoara i-a confiscat device-ul și i-a chemat pe părinți. Situația a luat o întorsătură neașteptată.

CITEȘTE ȘI: 22 MAI E DATA LIMITĂ PENTRU ACEȘTI ROMÂNI. PRIMESC 200 DE EURO DE LA STAT DACĂ FAC CERERE PÂNĂ ATUNCI

E posibil ca această postare să stârnească o oarecare dezbatere națională, e posibil să nu…

Tocmai ce am participat la o ședință a unui Consiliu de Administrație al unei școli din Sectorul 6. Părinții, membri ai CA-ului, au pus o problemă care m-a lăsat mască: elevii nu ar trebui să aibă acces la telefoanele mobile odată ce intră în școală, pentru ca acestea nu sunt simple aparate de comunicare ci sunt „device”-uri multimedia cu acces la tot felul de informații și deocheturi sau mai rău.

Pe românește, o profesoară i-a găsit pe cei mici ciorchine în jurul unui copil de clasă primară cu ochii în scene XXX. Aceasta i-a luat tableta copilului și a chemat părinții la școală. Reacția părinților a fost sub orice critică: au început să îi facă scandal profesoarei și să o amenințe cum ca… cu ce drept a reținut tableta. O întreagă dramoletă de prost gust și cu accente jenante. Părinții fiind agresivi, din cele explicate.

S-a pus problema în CA ce să facă, soluția fiind evidentă, reținerea acestor aparate multimedia la intrarea in clasă. Nimeni nu și-a mai asumat apoi o decizie și acum m-au întrebat dacă pot face eu ceva. Înainte de a vă prezenta soluția, sunt dator să vă argumentez de ce cred eu că trebuie oprit accesul cu astfel de aparate în școală:

1. Educatia informală „dark mode” (accesul nelimitat la vârste precoce la informații nepotrivite) poate forma atitudini, valori și comportamente opuse obiectivelor currriculare naționale, CHIAR IN CADRUL SCOLII. Interacțiunea dintre cei mici este mai puternica, mai formativă, și cu aia pleacă acasă mai mult decât cu lecția de geografie etc.;

2. Unii părinți (de exemplu eu) controlează (prin diferite aplicatii) accesul copiilor lor la diferite informații, adaptându-le accesul la informații considerate potrivite pentru vârsta lor. Școala este obligată să garanteze in propria clădire că părinții pot decide la ce categorii de informații au acces copiii, acesta fiind practic un drept la libera conștiință și orientare educațională a propriilor copii;

3. Sunt folosite la copiat, vezi folosirea site-ul Brainly la extemporale etc. Părinții știu;

4. Distragerea atenției în timpul orelor, interferenta cu actul de educație, profesorii fiind în competiție pentru captarea atenției.

5. Copiii se vor juca, vor socializa, vor scoate nasul din ecrane.

Am și altele, ma opresc aici”, se arată în mesajul postat de Ciucu pe Facebook.

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 al Capitalei/ Foto: Facebook

Cine poate lua o astfel de hotărâre

Ciprian Ciucu susține că nu primarul poate lua o asemenea hotărâre. Edilul a explicat pas cu pas cum ar fi posibilă o astfel de situație în școlile din Sectorul 6. A ținut să puncteze că elevii vor avea acces să sune în cazul unor urgențe.

„Revenind la soluție….

Primarul nu poate da o Hotărâre de CL sa interzică acest lucru. Ministerul Educației se codește de ani să recunoască problema și să emită un ordin. Organul de decizie al școlilor, pentru care o decizie este obligatorie, este lege, așa cum pentru Sectorul 6, o HCL este lege, singurul care poate decide este CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE!

Dacă acest for decide, se amendează regulamentul școlii și basta, decizia este obligatorie pentru toți părinții și elevii. Dacă părinții nu sunt de acord își schimbă reprezentanții si anulează decizia si gata. Mesaj pentru CA-urile din Sectorul 6: dacă veți lua astfel de decizii, promit să instalez dulăpioare compartimentate în fiecare clasă.

Pentru urgențe, copiii pot primi accesul să sune. Eu cred că nu trebuie să lăsăm teama irațională și mania de a ști totul oricând, la un apel distanță, să ne deformeze copiii și să interfereze cu munca profesorilor.

Ce spuneți!? Nu va fi ușor în CAuri, sunt tot felul de Gică Contra, dar astfel de poziții reprezentative vin și cu responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Un primar nu poate el singur sa schimbe o comunitate, este nevoie de implicarea fiecăruia. E nevoie ca cei care vor civilizație, cei care gândesc astfel, să dezbată și să ia decizii la nivelul la care funcționează în societatea noastră.

P.S. Copilul meu are acces în limite normale și la YouTube adaptat vârstei ei, și la Netflix și la net. Si nu chiar puțin. Dar la școală nu”, a mai scris primarul Sectorului 6.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Cristina Cruceru este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A absolvit Facultatea de Litere din Craiova, specializarea Jurnalism, apoi masterul „Jurnalism Tematic” din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele citeste mai mult
Parteneri
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din București
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi această femeie superbă. Nimeni n-o crede
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a încheiat. Mesajul postat de brunetă pe rețelele sociale
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în al nouălea cer după achiziție! „ Acum își cumpără pentru prima dată când e cu mine.”
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să o cultive și să raporteze câștiguri uriașe
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să...
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE impresionante
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30 APRILIE
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Netflix, o mare lovitură cu această producție. Milioane de utilizatori au fost încântați
Netflix, o mare lovitură cu această producție. Milioane de utilizatori au fost încântați
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile mari
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă o siluetă de invidiat la 37 de ani. Secretul prezentatoarei de la Kanal D2
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă o siluetă de invidiat la 37 de ani. Secretul...
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024, cine plătește eventuale reparații și cum devii proprietar asupra lui
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024,...
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu știu exact unde stau
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu...