Viata nestiuta a fiului marilor actori Valeria Seciu si Octavian Cotescu! Acesta este calugar la Muntele Athos!

Publicat: 25/06/2015 | 11:56
Viata nestiuta a fiului marilor actori Valeria Seciu si Octavian Cotescu! Acesta este calugar la Muntele Athos!

Acum i se spune parintele Daniil, insa numele sau real este Alexandru Cotescu si putina lume stie ca este fiul reputatilor actori Valeria Seciu si Octavian Cotescu. Mostenitorul celor doi maestrii ai scenei romanesti si-a gasit linistea pe Muntele Athos.

Valeria Seciu si Octavian Cotescu sunt doua dintre numele grele ale scenei artistice din Romania. Au facut roluri memorabile, atat in teatru, cat si in cinematografie. Din mariajul celor doi actori a rezultat un fiu, Alexandru Cotescu, astazi in varsta de 47 de ani.

Alexandru Cotescu, parintele Daniil

Putina lume stie ca mostenitorul celor doi mari actori a ales sa se apropie foarte mult de Dumnezeu si practic sa isi dedice viata Divinitatii. Astfel, Alexandru, care s-a nascut in anul 1968, s-a calugarit si s-a retras de multi ani la Muntele Athos. Acum este parintele Daniil si si-a gasit linistea la Vatoped, una dintre zonele in care se afla chiliile calugarilor.

 

A pregatit-o pe mama sa pentru ce avea sa urmeze

 

Intr-un interviu, actrita Valeria Seciu, mama lui Alexandru, marturisea ca fiul ei a pregatit-o in ceea ce avea sa faca. Ea a dezvaluit ca tinerii monahi sunt obligati sa-si anunte parintii despre intentia lor de a se calugari.

 

Apropiat al Staretului Efrem

 

Alexandru Cotescu, parintele Daniil

Alexandru Cotescu – sau parintele Daniil – a lucrat la traducerea unei importante carti monahale. Este vorba despre „Ederghetinos”, o antologie de texte liturgice, aparute in jurul anilor 1700, foarte cunoscuta in Grecia. Monahul Daniil a fost ucenicul Staretului Efrem, unul dintre cei mai importanti lideri spirituali ai ortodoxiei. De altfel, in timpul un interviu pe care Staretul Efrem l-a acordat pentru o televiziune din Romania, parintele Daniil a asigurat traducerea.

 

Parintii au incantat generatii de romani

 

Valeria Seciu

Valeria Seciu, in varsta de 75 de ani, este o actrita de teatru, film, radio si televiziune din Romania. A urmat cursurile Institutului de Teatru din Bucuresti, la clasa lui A. Pop Martian, intre 1960-1964, avandu-l ca asistent pe Octavian Cotescu, cel care, ulterior, avea sa-i devina sot.

Octavian Cotescu

Octavian Cotescu a fost un actor roman de succes si a facut pare din „Generatia de Aur” a cinematografiei noastre. Activitatea sa artistica cuprinde numeroase roluri interpretate in film, dar si in teatru, in principal la Teatrul Bulandra din Bucuresti. In plus, Cotescu a avut o cariera didactica de profesor universitar la Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica (IATC) „I.L. Caragiale” din Bucuresti, unde a ocupat si functia de rector in perioada 1981-1985. Octavian Cotescu a incetat din viata pe 22 august 1985, la varsta de 54 de ani.

CITESTE SI:

Gigi Becali a plecat pe Muntele Athos! “Ma duc pentru Romania si pentru oamenii din Romania!”

Gigi Becali, vizitat la inchisoarea Rahova de calugarii de la Muntele Athos. Patriarhia le-a permis sa participe la slujba

(D.A.)

Citește și...