Viata socotita in mii de euro! Cum a ajuns o fetita de trei ani sa depinda de un cec ca sa traiasca!

Publicat: 20/01/2015 | 12:34
Viata socotita in mii de euro! Cum a ajuns o fetita de trei ani sa depinda de un cec ca sa traiasca!

La numai trei ani. Elena Antoneac a trecut printr-o operatie pe cord deschis si o multime de tratamente dureroase. Inca de la nastere, micuta a fost diagnosticata cu o boala de inima, salvarea ei fiind o operatie in Germania, care costa 5000 de euro.

A fost un copil pe care parintii si l-au dorit foarte mult, asa ca venirea pe lume a Elenei a produs multa bucurie in sufletele parintilor. Insa, veselia acestora nu a durat prea mult, pentru ca micuta a fost diagnosticata la cateva ore dupa ce s-a nascut cu o boala grava de inima: stenoza valvulara pulmonara, fiind operata pe cord deschis in Germania. Revenita in tara, cosmarul nu s-a terminat pentru Elena si parintii ei, fata fiind internata la diverse clinici din Cluj, Targu Mures si Bucuresti.

Parintii Elenei ar face orice pentru a-si salva copilul
Parintii Elenei ar face orice pentru a-si salva copilul

Mai apoi, Elena a fost diagnosticata cu multe alte complicatii la inima: traspozitie de vase mari necorectata, DSV larg de 13 mm, DSA de 10 mm, stenoza pulmonara severa, anastomoza cavo-pulmonara tip Glenn. Singura salvare a fetei este tot in clinica din Germania in care a fost operata prima data.

 

Viata ei atarna de un fir de ata!

 

 Fetita ar trebui sa mai fie supusa unei interventii chirurgicale, iar costurile se ridica la apoximativ 5000 de euro. Elena provine dintr-o familie saraca din Botosani, iar parintii micutei au vandut toate animalele din curte pentru ca ea sa poata sa mearga la tratament: 

Elena are nevoie de o noua operatie pe cord deschis
Elena are nevoie de o noua operatie pe cord deschis

„Traim un cosmar, numai o mama stie ce e in sufletul ei cand copilul sufera. Mi-as da si viaţa doar ca sa stiu ca fetita noastra o sa fie bine si sanatoasa. Avem mare nevoie de ajutorul oamenilor şi speram din tot sufletul ca soarele sa rasara si in casa noastra. Viata Elenei este la mana oamenilor cu suflet, care o pot ajuta. Am vrea sa putem sa facem mai multe, am vrea sa nu cerem la nimeni, dar nu se poate, nu avem de unde. Am facut pana acum datorii uriase”, ne-a declarat, cu ochii plini de lacrimi, mama Elenei.

 

CITESTE SI:

Povestea emotionanta a fetitei de 8 ani, diagnosticata cu o forma rara de cancer la ochi: “Doamne Doamne ma va ajuta!”

Povestea unei femei macinate de cancer, cu trei copii care o privesc cum se stinge! Alina se zbate sa aiba ce sa le puna pe masa!

 

Sa ii dam o noua sansa la viata!

 

Elena a suferit inca de la primele batai ale inimii, inca de la prima respiratie. Acum are deja trei ani, iar chinul ei pare sa nu se mai termine. 5000 de euro, atat costa viata micutei, atat valoreaza un suflet de copil.

caz umanitar

Putin pentru unii dintre noi, o avere pentru familia Antoneac. Impreuna, donand oricat de putin, putem contribui si noi la insanatosirea acestui copil. Cei care doresc sa o ajute pe Elena sa se vindece o pot face donand in conturile deschise la BRD Botosani, titular de cont fiind Dan Antoneac , tatal micutei.

 

RO68BRDE070SV30966000700- Cont RON

RO30BRDE070SV36526800700- Cont EURO

RO21BRDE070SV3652980700- Cont USD

 

De asemenea, cei care doresc mai multe informatii despre acest caz sunt rugati sa ne scrie pe adresa pont@cancan.ro, pentru a-i pune in legatura cu familia Antoneac.


Claudia Balan