Victor Ponta, dator la soţul Alinei Gorghiu. Lucian Isar are de luat daune de…

Publicat: 12/10/2017 | 22:21

Victor Ponta trebuie să îi plătească daune morale de 10.000 de lei lui Lucian Isar, soţul Alinei Gorghiu, au decis magistraţii Tribunalului Bucureşti,după ce fostul premier a spus că în perioada în care era ministru pentru mediul de afaceri şi IMM-uri Lucian Isar ar fi vrut să ceară mită de la o companie americană pentru realizarea unei investiţii în România.

În prima instanţă, magistraţii hotărâseră ca Ponta să îi achite lui Isar daune de 20.000 de lei. „Admite apel declarat de Ponta Victor. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată, în sensul că stabileşte cuantumul daunelor morale la 10.000 de lei”, este decizia luată joi de către magistraţii Tribunalului Bucureşti, potrivit News.ro. Hotărârea instanţei este definitivă. În aprilie 2017, Judecătoria Sector 2 a stabilit că fostul premier Victor Ponta trebuie să-i plătească lui Lucian Isar suma de 20.000 de lei. Decizia instanţei nu a fost definitivă, fiind atacată de Victor Ponta.

Într-o postare de pe Facebook din februarie 2016, Ponta spunea că l-a demis pe Lucian Isar, care ocupa funcţia de ministru pentru Relaţia cu mediul de afaceri, după ce a fost informat de serviciile secrete despre intenţia acestuia de a cere mită de la o firmă americană. „În aproape patru ani de activitate ca prim-ministru a fost o singură ocazie în care am primit direct informare de la instituţiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru – Lucian Isar, care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în România”, a spus atunci Victor Ponta. În urma acestei postări, Isar a decis să-l dea în judecată pe Victor Ponta pentru calomnie şi i-a cerut 100.000 de lei daune morale.

Citește și...