VIDEO Destinul tragic al familiei de muzicanţi care a plonjat cu maşina în Dunăre. Pompierii le caută trupurile şi la această oră

Publicat: 09/10/2017 | 12:58

De trei zile pompierii şi scafandrii din Caraş-Severin, Mehedinţi şi Arad, caută trupurile a patru persoane despre care se presupune că s-ar fi înecat în Dunăre, în zona localităţii Coronini, după ce maşina cu care se deplasau, un Volkswagen Polo a plonjat în apă. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, are detalii despre tragedie, în care şi-ar fi găsit sfârşitul o familie de muzicanţi cunoscuţi în zonă. (VEZI ŞI: O maşină cu cinci persoane la bord a plonjat în Dunăre! ”A ajuns la mal...”)

Evenimentul s-a petrecut sâmbătă, în jurul orelor 11.40, când un bărbat a sunat la 112 şi a anuţat că a văzut o maşină care a plonjat în Dunăre. Conform autorităţilor în autoturism se aflau cinci persoane: şoferul de 44 de ani din Berzasca, care a reuşit să se salveze şi a fost transportat la spitalul din Moldova Nouă şi o familie din Sicheviţa, soţ, soţie şi doi copii. Soţul 48 de ani, soţia de 40, un copil, care avea 22 de ani şi al doilea copil, un minor de trei ani.

Şoferul le-a spus autorităţilor că şi cei patru au reuşit să iasă din maşină înainte ca aceasta să se scufunde, însă nu au mai ajuns la mal. Duminică, în jurul orelor 16.00, pompierii au reuşit să scoată maşina, însă aceasta era goală trupurile celor patru nu au fost găsite. Căutările au fost reluate în această dimineaţă.

Cine sunt cei pe care pompierii îi caută în Dunăre

Familia Jurj este din localitatea Sicheviţa. În urma lor au mai rămas trei copii, dintre care unul minor. Capul familiei, Miodrag – Bănuţ, era un muzicant cunoscut şi cânta la acordeon pe la evenimentele din zonă. 

“E o familie mai săracă, dar sunt pâinea lui Dumnezeu. Nu au făcut rău nimănui. Bănuţ erau un om de omenie. S-a născut copil sărac şi a tras să-şi facă şi el un rost şi să dea mâncare la copii. A fost plecat prin străinătate şi a cântat pe unde a apucat să facă şi el un ban”, spune o vecină a celor doi, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA.

La rândul său, primarul comunei Sicheviţa, Nicolae Kramer, spune că administraţia locală le va acorda tot sprijinul copiilor rămaşi. “O să încercăm să-i ajutăm cât de mult putem. Copiii care au rămas sunt destul de mari, mai au o fată de 12 ani, un băiat de 19 ani şi o fată mai mare, peste 20, care e căsătorită la Moldova Nouă. Imprtant e să le găsească trupurile şi să-i ajutăm cu înmormântarea, după care să vedem cu ce mai putem să-i sprijinim”, a declarat Nicolae Kramer. (CITEŞTE ŞI: Accident cumplit la intrarea în BUCUREŞTI! Trei persoane, printre care o fetiţă de opt ani, au murit!)

Tragedia este cu atât mai mare cu cât băiatul cel mare lui Bănuţ, care se afla în maşină avea şi el, la rândul său o familie. Soţia acestuia e însărcinată, iar acasă mai aveau un copil de un an.

DAN ANDREI