VIDEO EXCLUSIV. Legături periculoase între diplomata care ceartă România şi ”nucleul” mega-afaceriştilor din anchetele DNA. ”Stenogramele discuţiilor” dintre ambasadoarea Olandei & condamnatul pentru corupţie la ”Revelionul bogaţilor”

Publicat: 04/01/2018 | 00:00

CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, a detonat bomba începutului de an după ce a filmat-o pe ambasadoarea Olandei, Stella Ronner Grubacic, o aprigă contestatară a ”Legilor Justiţiei”, la masa de Revelion alături de Regele Asfaltului Nelu Iordache, anchetat în mai multe dosare! Fostul comisar-şef Petru Pitcovici, reţinut de DIICOT pentru că ar fi ajutat traficanţi de droguri, a fost şi el la masă cu ambasadoarea Olandei şi cu Nelu Iordache, au povestit reporterii CANCAN.ro. Legăturile ambasadoarei Olandei cu Nelu Iordache şi Petru Pitcovici sunt periculoase, având în vedere dosarele în care sunt implicaţi Iordache şi fostul comisar-şef din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). (VEZI AICI: Mega-exclusivitatea începutului de an. Primele imagini cu Ambasadoarea Olandei, la cina de An Nou cu familia milionarului condamnat pentru corupţie!)

UPDATE 16:00 Ambasada Olandei a transmis un comunicat după ce CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, a publicat în exclusivitate imaginile cu ambasadoarea Olandei, Stella Ronner Grubacic, la masă cu Regele Asfaltului Nelu Iordache de Revelion.

„Doamna Ambasador Stella Ronner-Grubacic şi familia sa au petrecut o vacanţă de ski privată în Poiana Braşov. Doamna Ronner-Grubacic nu se afla acolo în calitatea sa oficială. Hotelul unde a fost cazată familia sa a organizat o cină cu ocazia Revelionului, la care au participat sute de invitaţi. Nu a existat nicio consultare prealabilă cu doamna ambasador cu privire la amplasarea la masă.

Olanda urmăreşte activ evoluţia statului de drept în Romania, referitor la care recent a fost făcută o declaraţie, împreună cu alte şase ţări europene, în data de 21 decembrie”, se arată în comunicatul Ambasadei Olandei.

Astăzi vă prezentăm un nou video exclusiv primit pe celebra adresă pont@cancan.ro: Nelu Iordache discutând cu un alt celebru asfaltator controversat din Ialomiţa – Corneliu Dragomir – şi încă doi bărbaţi cu spatele (cine îi recunoaşte din video este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro!). Nu este exclus ca unul dintre cei cu spatele să fie chiar soţul ambasadoarei.

CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă astăzi, în mega-exclusivitate, posibile „stenograme” ale discuţiilor de la „Revelionul Bogaţilor” de la Hotelul Teleferic, adică subiectele care ar fi putut fi abordate. Discuţiile dintre ambasadoarea Olandei, Stella Ronner Grubacic, soţul acesteia, Bratislav Grubacic, Regele Asfaltului Nelu Iordache şi Petru Pitcovici, fostul comisar şef din cadrul DGA, anchetat pentru că ar fi ajutat traficanţi de droguri, s-ar fi putut purta pe trei paliere:

1. Justiţie

Ambasadoarea Olandei a fost o aprigă contestatară a ”Legilor Justiţiei”. Ambasada Olandei s-a aflat printre cele 7 ambasade care au trimis un comunicat comun în care atrăgeau atenţia că modificarea în Parlament a legilor justiţiei, precum şi amendamentele depuse la Codurile Penale, riscă să pună în pericol progresele făcute de ţara noastră în domeniul reformelor din justiţie.

Ambasadoarea Olandei, Stella Ronner Grubacic, a avut o întâlnire în luna noiembrie a anului 2017 cu Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Oficial, cei doi au discutat despre MCV (Mecanismul de Cooperare şi Verificare).

Chiar înainte de „Revelionul Bogaţilor” de la hotelul Teleferic din Poiana Braşov, Nelu Iordache a fost achitat în „Dosarul Transalpina”, în care era acuzat de instigare la abuz în serviciu în formă continuată şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Iordache a fost achitat, în primă instanţă, în acest dosar pe 30 decembrie 2017, de Tribunalul Bucureşti.

Tot înainte de Revelion, Dan Chioru, pe numele său real Sandu Simion, poreclit ”Escobar al României”, a fost eliberat din închisoare. Dan Chioru este liderul grupării de traficanţi de cocaină pe filieră olandeză care ar fi fost protejată de fostul comisar-şef al DGA, Petru Pitcovici. În 29 decembrie, Tribunalul Bucureşti a respins ca nefondată contestaţia făcută de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la decizia de eliberare a lui Dan Chioru. „În temeiul art.206 Cpp respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-DIICOT împotriva încheierii de şedinţă din data de 20.12.2017, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală”, se arată în decizia instanţei.

Cine îi recunoaşte pe cei fără săgeţi este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro
Cine îi recunoaşte pe cei fără săgeţi este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro

2. Spaţiul aerian

De ce spaţiul aerian? Tocmai pentru că soţul ambasadoarei Olandei, Bratislav Grubacic, fost jurnalist şi actual om de afaceri, a fost preşedintele Consiliului de Supraveghere al SMATSA, Administraţia Sârbă a Serviciilor de Trafic Aerian, echivalenta ROMATSA din ţara noastră. Nelu Iordache este fondatorul Blue Air, iar în noiembrie 2017 Tribunalul Ialomiţa a decis că respectiva companie aviatică trebuie să se întoarcă la Regele Asfaltului. Potrivit gazetadecluj.ro, instanţa a decis ca Blue Air Airline Management Solutions SRL, firma care prestează în prezent servicii de transport aerian sub marca „Blue Air”, trebuie să restituie fostului proprietar, Bata Sky Imobiliare SA, companie aflată în insolvenţă, toate activele pe care le-a preluat în 2013, în baza unui contract de transfer de activitate. Petenta în acest dosar este compania Romstrade SRL, în insolvenţă, reprezentată de administratorul judiciar, iar omul de afaceri Nelu Iordache şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Giurgiu au calitatea de intervenienţi. (CITEŞTE ŞI: Afacerile i-au luat-o la vale, iar el… Ce ruşine a păţit milionarul ”Blue Air”)

Înainte de a intra în mediul afacerilor, Bratislav Grubacic, soţul ambasadoarei Stella Ronner Grubacic, a fost analist politic. Potrivit publicaţiilor sârbe, Bratislav Grubacic cunoaşte foarte bine mediul politic din ţara lui.

3. Asfaltări

Ceea ce puţină lume ştie este că o firmă olandeză a fost implicată în construcţia autostrăzii Lugoj-Deva! În 2013, CNADNR a semnat contractele pentru construcţia loturilor 2 şi 3 ale autostrăzii Lugoj-Deva, aceasta fiind atribuită unui consorţiu care reunea o firmă a omului de afaceri Theodor Berna, două companii din Spania şi una din Olanda. 

Milionarul Theodor Berna a obţinut, de-a lungul timpului, foarte multe lucrări din partea statului român, extrem de avantajoase pentru omul de afaceri. Chiar anul trecut, Theodor Berna, prin compania Tehnologica Radion SRL pe care o deţine, obţinea lucrările de reparaţie şi întreţinere a străzilor din Sectorul 1 al Capitalei. Theodor Berna este asociat cu un alt om de afaceri abonat la bani publici, Corneliu Dragomir, patronul Hanului Privighetoarea din Slobozia, care s-a aflat şi el la hotelul Teleferic în noaptea „Revelionului bogaţilor” şi care a fost filmat discutând cu Nelu Iordache, imaginile exclusive fiind difuzate de CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România. Hotelul Teleferic a găzduit, de altfel, mai mulţi milionari în noaptea dintre ani, printre care şi Gigi Becali.

Corneliu Dragomir şi Nelu Iordache s-au mutat de la
Corneliu Dragomir şi Nelu Iordache s-au mutat de la „Revelionul bogaţilor” pe terasă, unde au discutat alături de mai mulţi bărbaţi

În afară de Dosarul Transalpina, în care a fost achitat înainte de Anul Nou în primă instanţă, Nelu Iordache a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la şase ani şi trei luni de închisoare cu executare pentru deturnarea fondurilor alocate pentru primul tronson din autostrada Nădlac – Arad.

Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, ambasadoarea Olandei a cerut de mai multe ori în 2017 o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Oare ce ar fi vrut să discute ambasadoarea Olandei cu şeful Ministerului Transporturilor, ce are în subordine CNADNR, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale?! 

Cine are informaţii despre ce ar fi avut să discute ambasadoarea Olandei cu Ministrul Transporturilor este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro

(N.D.)