VIDEO Leo Iorga, despre lupta cu cancerul pulmonar: „Mi-am dat seama cat de mult rau am putut sa-i fac corpului meu! Fumam si 4 pachete de tigari pe zi”

Publicat: 25/01/2012 | 00:00
Dupa o lunga suferinta, Leo Iorga vorbeste despre cumplita boala de care a suferit. In urma cu un an, el a fost diagnosticat cu cancer pulmonar.

La inceputul anului trecut, Leo Iorga a fost diagnosticat cu cancer pulmonar, dupa ce si-a agravat starea de sanatate, fumand uneori chiar si patru pachete de tigari pe zi. El s-a operat in februarie 2011 pentru extirparea tumorii de la plamani.

Unul dintre cei mai iubiti artisti rock ai Romaniei a venit in emisiunea CANCAN TV de la Kanal D pentru a vorbi despre incercarea grea prin care a trecut in ultimele 12 luni. „E o boala perfida asta. Dumnezeu m-a dus de mana la spital. Medicul meu chirurg a fost prof. Ioan Cordos. Am racit si colegii mei la fel, dar s-au tratat. Eu nu m-am tratat, am dat-o inainte cu tigarile. La petreceri foarte lungi se intampla sa fumez si 4 pachete de tigari pe zi. Dar in general fumam doua pachete pe zi. Factor agravant a fost de 80 la suta fumatul. Am fumat 32 de ani. Raceala nu-mi trecea. Eu cred ca cel mai determinant lucru a fost o inspiratie divina. In meseria noastra, eu, cel putin, sunt delasator. A fost o raceala normala, cu tuse, nu aveam dureri nimic. Nu scuipam sange, nimic. Era o tuse seaca. Radiologul a zis ca nu ii place ce vede acolo. Si de acolo am urmat linia impusa de medici”, a povestit Leo Iorga la CANCAN TV.

Leo Iorga a avut insa o presimtire. „Sincer, ma cam asteptam sa fie ceva nasol. Presimteam ca e ceva grav acolo. La plamani, tumorile astea de regula sunt maligne. Cand am intrat la operatie eram impacat cu sine si ii multumeam lui Dumnezeu. Tumora declanseaza si un diabet, ala a fost tratat inainte de a face operatia. Am fost impresionat de daruirea si de promptitudinea medicilor!”, a mai marturisit Leo Iorga.

Artistul a fost impacat cu sine si nu avea regrete inainte de a intra in operatia de extirpare a tumorii. „Nu mai stii daca te trezesti dupa masa de operatie. Inainte de operatie, ma gandeam la moarte. M-am trezit cu familia langa mine si cu medicii zambind. Toata lumea zambea. L-am intrebat pe doctor daca mai pot sa cant. In 17 februarie se implineste un an de la operatie. Am deschis ochii, am vazut familia langa mine. Pot spune ca da, am renascut. Slabisem 20 de kilograme”, a povestit Leo Iorga.

De atunci, Leo nu mai fumeaza si a avut o vointa de fier. „Le urasc! Urasc tigarile. Am avut o reactie ciudata in spital si m-am ridicat din pat prima data si m-am privit in oglinda si atunci a fost prima data cand am zis cat rau am putut sa-i fac corpului meu. Mi-am dat seama ca eu m-am adus in punctul asta”, a recunoscut Leo. Mircea Lucescu, operat de acelasi chirurg care a realizat si interventia la nivelul plamanilor cantaretului Leo Iorga Leo Iorga, despre modul in care si-a cerut sotia in casatorie: „M-am dus cu palinca, socrul m-a primit cu vin si tuica” Leo Iorga, epuizat de citostatice: „Am vrut sa renunt! Tratamentul te seaca”

Citește și...