VIDEO. Lovită pe trecerea de pietoni, o femeie din Filiaşi a murit după ce a fost dusă la spital cu duba

Publicat: 25/10/2017 | 15:05

Situaţie fără precedent în oraşul Filiaşi din judeţul Dolj. O femeie, victimă a unui accident de circulaţie, petrecut marţi, a ajuns la spital cu o dubă, nu cu o ambulanţă. Femeia a fost grav rănită de un autocar, chiar pe trecerea de pietoni, în faţa primăriei. Iar la Filiaşi nu era nicio ambulanţă disponibilă, din cele trei pe care le deţine serviciul judeţean. Odată ajunsă la spital, femeia a intrat în stop cardio-respirator şi fost resuscitată. În cursul nopţii de marţi spre miercuri, a murit. (VEZI ŞI: Sfâşietor! Cine este tânăra care a murit în teribilul accident din Iaşi! Femeia era angajată la...)

Totul s-a petrecut, marţi, în jurul orei 17.00 pe trecerea de pietoni din faţa primăriei din oraşul Filiaşi. O femeie de 67 de ani a fost lovită de un autocar chiar pe trecerea de pietoni. Trecătorii au sunat imediat la 112 pentru că victima era în stare foarte gravă. A intervenit şi primarul, însă nu s-a găsit nicio ambulanţă liberă. Cele două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă de la Filiaşi erau la alte cazuri medicale.

„Am vorbit cu operatorul care mi-a spus, o doamnă operator al acestui serviciu care mi-a spus că nu au, serviciul de ambulanţă Dolj nu are salvare disponibilă în zonă. O asemenea ambulanţă pentru ridicarea victimei, dar că vor trimite de la Craiova. Adică de la ce distanţă? 30 de kilometri”, a declarat Gheorghe Costeluş,  primarul din Filiaşi.

În acel moment, primarul şi fiul victimei au luat decizia de a o transporta pe femeie cu o dubă la spitalul din Filiaşi, situat la aproximativ un kilometru de primărie. Când au ajuns cu ea la spital, femeia era în stop cardio – respirator. A fost preluată de SMURD-ul venit de la Craiova şi dusă la Spitalul de Urgenţă, dar în cursul nopţii a murit.  Şoferului care a produs accidentul i s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. (VEZI PE CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA: FOTO / Presa din România, în doliu! Un jurnalist cunoscut, spulberat de o maşină: „Doi copii minunaţi şi o splendidă soţie rămân să-i plângă trecerea…”)

 

ELENA AILUŢOAEI

Citește și...