VIDEO / S-au aprins luminiţele de Crăciun! Programul din Bucureşti şi din ţară

Publicat: 01/12/2017 | 18:50

Când se aprind luminiţele de Crăciun. Milioane de beculeţe de sărbătoare urmează să fie aprinse în seara aceasta în mai multe oraşe din ţară. În Capitală se anunţă cele mai spectaculoase straie de sărbătoare luminoase din toată ţară. 

UPDATE 19:10 – S-au aprins cele peste trei milioane de becuri de tip LED pe un traseu care însumează peste 33 de kilometri şi cuprinde 59 de zone din Bucureşti. Tema iluminatului de sărbători din acest an este inspirată din tradiţiile româneşti. Astfel, pe principalele bulevarde din Capitală, oamenii pot admira figurine luminoase în formă de ie, clop, horă, dar şi alte motive tradiţionale româneşti.
 
UPDATE 19:00 – Iluminatul festiv de sărbători din Capitală s-a aprins din Piaţa Constituţiei, unde se va deschide târgul de Crăciun, în timp ce târgul care va fi amenajat în Piaţa Victoriei, locul protestelor antiguvernamentale, va funcţiona din 5 decembrie, potrivit adevarul.ro. Anunţul a fost făcut ieri de Primăria Capitalei.
 
UPDATE 18:47 – Aşa arăta intersecţia de la Piaţa Romană cu câteva minute înainte ca Bucureştiul să îmbracele hainele de sărbătoare.
 
Când se aprind luminiţele de Crăciun în Bucureşti 2017. Primăria Capitalei dă în seara aceasta startul sărbătorilor de iarnă. În Piaţa Constituţiei se va deschide Târgul de Crăciun, iar de la ora 19:10 se aprinde iluminatul festiv de sărbători. 
 
Primaria Capitalei a anunţat că vor fi peste 3 milioane de beculeţe LED. Anul acesta vor fi lumini de sărbătoare pe 33 de kilometri. tema iluminatului de sărbători este axată pe figurine luminoase inspirate din tradiţiile româneşti: ie, clop, hora, motive tradiţionale româneşti. 
 
Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei reuneşte o zona gastronomică variată cu produse specific româneşti, un târg de meşteşuguri şi produse tradiţionale cu peste 100 de căsuţe, spectacole de muzică şi dans din folclorul românesc, concerte, precum şi activităţi interactive pentru întreagă familie: patinoar în aer liber, carusel, ateliere creative şi Casă lui Moş Crăciun. 
 
Scenă din cadrul Târgului de Crăciun Bucureşti găzduieşte numeroase spectacole de muzică şi dans, susţinute de cei mai apreciaţi artişti din România,  ediţia din acest an reunind peste 1.000 de artişti, de la coruri prestigioase, orchestre, grupuri de colindători, interpreţi de muzică populară, cântăreţi folk, până la trupe rock şi pop precum: Loredana, Smiley, Andra, Direcţia 5, Bere Gratis, Voltaj, Horia Brenciu, Paula Seling, Luminiţa Anghel, Marcel Pavel, Pheonix, Iris, Vită de Vie, Gheorghe Zamfir, Fuego,  Ştefan Hruşcă, Ducu Bertzi, Orchestra Naţională „Valahia”, Corul de copii Radio, Orchestra „Mundi Colour”.

Când se aprind luminiţele de Crăciun în Iaşi, Cluj şi Timişoara

Când se aprind luminiţele de Crăciun Iaşi 2017. La ora 17.00 vor începe manifestările pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, cu aprinderea iluminatului pentru Sărbătorile de Iarnă. Cu această ocazie se va deschide şi Târgul de Crăciun de pe pietonal, precum şi Orăşelul Copiilor. La ora 17.30 va fi arborat drapelul naţional pe turnul Palatului Culturii, în prezenţa militarilor ieşeni cu torţe şi a fanfarei militare.
 
Când se aprind luminiţele de Crăciun Cluj 2017. Luminile de sărbătoare se vor aprinde la Cluj pe 1 Decembrie, începând cu ora 19:00. De asemnea, trebuie să mai ştiţi că intrarea la patinoarul din Piaţa Unirii din Cluj, în cadrul Târgului de Crăciun, va fi gratuită.  
 
Când se aprind luminiţele de Crăciun Timişoara 2017. La ora 18:30, în Piaţa Victoriei, concertează orchestra Timişoara Big Band. Iluminatul public de sărbătoare va fi aprins la ora 19:00. Aproape 500.000 de leduri şi beculeţe vor fi aprinse cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Începând de la ora 20:00, va da startul distracţiei Alina Eremia.

Când se aprind luminiţele de Crăciun în Craiova şi Buzău

Când se aprind luminiţele de Crăciun Craiova 2017. În Bănie vor fi aprinse seara aproximativ un milion de led-uri care formează decoraţiunile de sărbătoare. De asemenea, în Piaţa „Mihai Viteazu” va avea loc Festivalul Internaţional Adrian Păunescu. Vor urca pe scenă Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Victor Socaciu, Vasile Şeicaru, George Nicolescu, Emeric Imre, Cristian Buică, Magda Puşkaş şi Rareş Suciu, Vasile Mardare, Valentin Moldovan, Cristian Buică, Mădălina Amon, Generaţia Folk, Andrei Păunescu şi trupa Totuşi iubirea.
 
Când se aprind luminiţele de Crăciun Buzău 2017. Buzoienii sunt aşteptaţi, de la ora 16:00, în centrul oraşului, unde va fi inaugurat Târgul de Crăciun şi un patinoar. După lăsarea serii vor fi aprinse şi luminile de sărbătoare. 
 
Citește și...