VIDEO. Traficanţii basarabeni s-au modernizat! Trimit cu drona ţigările de contrabandă peste Prut

Publicat: 13/02/2018 | 11:59

Poliţiştii ieşeni au avut parte, luni seară, de o surpriză de proporţii. Au interceptat, pentru prima dată, o dronă care transporta un colet de mici dimensiuni burduşit cu ţigări de contrabandă. Traficanţii de ţigări basarabeni par să se fi inspirat, astfel, de la compania de vânzări Amazon, care, de aproximativ un an, transportă coletele cu astfel de aparate de zbor de mici dimensiuni. (VEZI ŞI: Traficantii de tigari au gasit o noua metoda de a ascunde marfa! Buncare subterane pe terenurile virane din sectorul 5!)

Drona “prinsă” la Iaşi transporta un colet în care se aflau 12.500 de ţigări de contrabandă, cu timbru de Republica Moldova şi a fost interceptată luni seară, în jurul orei 20.00, în apropiere de localitatea de frontieră Podu Jijiei, după ce poliţişti de frontieră care patrulau în zonă au fost alertaţi de zgomot.

„S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au descoperit, în apropierea frontierei de stat, o dronă artizanală, prăbuşită şi avariată, de care era prins un colet care conţinea ţigări de provenienţă Republica Moldova. În continuarea cercetărilor, s-a luat măsura informării autorităţilor de frontieră din ţara vecină despre eveniment, iar aparatul de zbor şi coletul au fost duse la sediul instituţiei”, a declarat Mihaela Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Ţigările de contrabandă confiscate au o valoare de aproximativ 3.000 de lei. (CITEŞTE AICI: Un politist de frontiera a ajuns la spital dupa ce un traficant de tigari l-a lovit cu masina)

CRISTI SANDU

Citește și...