Vladimir Drăghia, bruscat și cu hainele sfâșiate, în fața Ateneului Român! De ce a fost amendat de jandarmi

Publicat: 11/01/2019 | 20:56
Vladimir Drăghia, bruscat și cu hainele sfâșiate, în fața Ateneului Român! De ce a fost amendat de jandarmi

Vladimir Drăghia, câștigătorul concursului Exatlon, a fost amendat cu 200 de lei, joi seară, de către jandarmi pentru că ar fi adresat cuvinte obscene forțelor de ordine atunci când au vrut să-l îndepărteze de zona Ateneului Român, unde avea loc ceremonia de preluare a Președinției la Consiliul UE.

Într-un videoclip postat pe YouTube de Camelia Tabacu, apare și Vladimir Drăghia, unde acuză jandarmii că l-au bruscat și i-au rupt hainele, încercând să-l îndepărteze de Ateneul Român, zonă restricționată pe timpul ceremoniei de preluare a Președinției la Consiliul UE.

Eram acolo, voiam să traversez, să mă ia nevasta cu mașina, și (un jandarm, n.r.) m-au luat de mână, m-au tras. Am zis: Domle, trebuie doar să mă ia nevasta cu mașina din stradă. Mi-a spus că nu am voie”, a spus Vladimir Drăghia.

În replică, jandarmii de față au spus că Vladmir Drăghia a lansat cuvinte obscene la adresa lor.

Credeți că vă crede cineva când spuneți asta? Eu mergeam pe stradă. Cine vede că mi-ați rupt asta. Cu ce vă deranjam? (…) Am spus: Domle, sunteți nebuni, de ce trageți așa de mine?”, le-a răspuns Drăghia.

Contactat de MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a spus că Vladimir Drăghia a fost amendat cu 200 de lei pentru „adresarea de injurii forțelor de ordine”.

În timpul ceremoniei de joi seară, de la Ateneul Român, unde România a preluat oficial Președinția la Consiliul UE, au fost dispuse mai multe măsuri de securitate, accesul în zona Ateneului fiind restricționat pentru cei care nu aveau invitație.