Acasă » Știri » Vremea de Florii și de Paște. Ce spun meteorologii

Vremea de Florii și de Paște. Ce spun meteorologii

De: Cancan 15/04/2019 | 15:15

Vremea de Florii și de Paște 2019. A început numărătoarea inversă pentru Sărbătoarea Floriilor (21 aprilie), care marchează și Începutul Săptămânii Patimilor, dar și pentru cea a Paștelui (28 aprilie) și mulți dintre români vor să știe ce temperaturi se vor înregistra în aceste zile importante. Oficialii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru intervalul 15-28 aprilie.

Citește și: Temperaturi record de Paște în România: caniculă și 36 de grade Celsius

Cum va fi vremea de Florii și de Paște 2019

Potrivit tradiției creștine, așa cum va fi vremea în Duminica Floriilor, la fel va fi și de Paște. Sărbătoarea Floriilor mai este cunoscută și sub următoarele denumiri: Ziua Florilor, Duminica Stâlparilor sau a Vlăstarilor și celebrează intrarea Lui Iisus in Ierusalim, iar în acest an are loc pe 21 aprilie.

Conform prognozei meteorologilor, de Florii, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a României. La munte, în Duminica Floriilor, cerul va fi parțial noros, temperaturile se vor încadra între 11 și un grad C. Vântul va sufla în rafale de 39 km/h. Duminica aceasta în București, temperaturile se vor încadra între 18 și 11 grade C, iarcerul va fi parțial însorit, vântul va sufla în rafale de 17 km/h.

BANAT: Pe tot parcursul intervalului de prognoză temperatura aerului va crește ușor și treptat, astfel încât maximele diurne se vor situa, în medie, între 14 grade la începutul intervalului și 24 de grade la sfârșitul celor două săptămâni. Temperaturile minime vor avea variații în prima săptămână, când se vor încadra între 2 și 5 grade, apoi vor crește treptat, spre 10 grade la finalul celei de a doua săptămâni. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în prima zi a intervalului de prognoză, dar și în perioada 24 – 28 aprilie când pot fi ploi slabe, pe arii restrânse.

CRIȘANA: La începutul intervalului vremea va fi rece, cu valori termice diurne ce se vor situa, în medie, în jurul a 14 grade. Apoi va avea loc o ușoară încălzire, astfel încât, între 16 și 22 aprilie, vor fi temperaturi maxime cuprinse între 16 și 18 grade. Valorile nocturne în prima săptămână vor avea ușoare variații și se vor situa între 0 și 4 grade. În decursul celei de a doua săptămâni vremea se va încălzi de la o zi la alta, iar la finalul intrevalului de prognoză se vor înregistra medii regionale de aproximativ 23 de grade, ziua și de 8 grade, noaptea, relatează meteoromania.ro. Probablitatea de ploaie va fi în general redusă și doar spre sfârșitul intervalului pot fi ploi slabe, pe arii restrânse.

Citește și: Temperaturi negative de Paște și ninsori ca în toiul iernii în România. Cea mai cruntă sărbătoare pascălă din istoria țării noastre

TRANSILVANIA: Vremea se va menține rece în prima săptămână de prognoză, când se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime cuprinse, în general, între 12 și 14 grade. Temperaturile minime în acest interval vor avea variații semnificative și se vor încadra, în medie regională, între -4 și 3 grade. În a doua săptămână de prognoză vremea se va încălzi ușor și treptat, iar valorile diurne vor atinge 21 de grade în ultimele zile, iar temperaturile nocturne se vor situa în jurul a 6 grade. Se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie în primele zile ale intervalului de prognoză, iar spre sfârșitul celei de a doua săptămâni probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare, va fi în creștere.

MARAMUREȘ: Vremea se va menține rece în primele două zile ale prognozei, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 12…13 grade, apoi se va încălzi ușor și se vor atinge valori diurne situate între 14 și 16 grade. Temperaturile nocturne în această perioadă nu vor avea variații importante și se vor încadra, în general, între -2 și 2 grade. În cea de a doua săptămână a intervalului de prognoză regimul termic va fi în creștere, iar la finalul celor două săptămâni se vor atinge temperaturi medii de 22 de grade ziua și de 8 grade noaptea. Se vor semnala precipitații, predominant ploi, la începutul intervalului de prognoză, iar spre sfârșitul celei de a doua săptămâni probabilitatea de ploaie va fi din nou în creștere.

MOLDOVA: Până în data de 20 aprilie vremea va fi rece cu temperaturi maxime medii cuprinse între 10 și 13 grade, exceptând ziua de 16 aprilie, când media se va situa doar în jurul valorii de 6 grade. Apoi, vremea se va încălzi treptat astfel încât maximele termice vor crește în medie de la 14 spre 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în perioada 26 – 28 aprilie. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 2 și 5 grade, cu tendință de creștere ușoară, în ultimele nopți, spre 6…8 grade.
În 16 și 17 aprilie, temporar, vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, local moderate cantitativ, iar în restul intervalului doar trecător și pe arii restrânse va ploua slab, cu o probabilitate mai mare în 18 și 19 aprilie și după data de 24 aprilie.

DOBROGEA: În perioada 15 – 21 aprilie temperaturile maxime nu vor avea fluctuații semnificative și se vor situa în medie între 10 și 12 grade, ceea ce va caracteriza o vreme rece. Începând cu 22 aprilie maximele termice vor crește ușor și treptat spre o medie de 16…18 grade în intervalul 25 – 28 aprilie, adică valori normale raportate la media regională. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 3 și 7 grade, cu tendință de creștere ușoară, în ultimele nopți, spre 8…9 grade. În perioada 16 – 19 aprilie, temporar va ploua, în general slab cantitativ, iar în restul intervalului doar trecător și pe arii restrânse vor mai fi ploi slabe, cu o probabilitate mai mare în 20 aprilie și după data de 25 aprilie.

MUNTENIA: În prima săptămână maximele termice se vor situa în medie între 12 și 14 grade și vor caracteriza o vreme rece. Ulterior, din 22 aprilie, media temperaturilor maxime va fi în creștere treptată și va tinde spre 20…21 de grade, în perioada 25 – 28 aprilie, valori apropiate de normele climatologice. Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 2 și 6 grade, cu tendință de creștere ușoară, în ultimele nopți, spre 7…8 grade. Local și temporar va ploua slab în intervalul 16 – 19 aprilie, iar în restul intervalului probabilitatea de ploaie va fi redusă.

OLTENIA: Până în data de 22 aprilie vremea va fi ușor mai rece decât în mod obișnuit, cu temperaturi maxime medii cuprinse între 14 și 16 grade, exceptând ziua de 15 aprilie, când media se va situa în jurul valorii de 12 grade. Apoi, vremea se va încălzi treptat astfel încât maximele termice vor crește spre o medie de 20…21 de grade, în perioada 25 – 28 aprilie. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 3 și 6 grade, cu tendință de creștere ușoară, în ultimele nopți, spre 7…8 grade. Pe arii restrânse va ploua slab în 15 aprilie, dar și în intervalul 17 – 19 aprilie, în timp ce în restul intervalului doar trecător și izolat vor mai fi posibile ploi slabe.

De Paște, la munte temperaturile cresc ușor. Minimele și maximele termice se vor încadra între 15 și 7 grade C. Vântul va sufla cu 17 km/h la rafală. În București, temperaturile se vor încadra în ziua de Paște între 18 și 11 grade C, cerul va fi parțial însorit, vântul va sufla în rafale de 17 km/h.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni milionar într-un an. Câți bani a câștigat în 10 luni
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar trebui să fie ILEGAL să posteze pozele astea
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”. Vedeta s-a filmat fără machiaj și cu părul nearanjat
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”....
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de la Montreal
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră,...
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea mintală a utilizatorilor”
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
Tatăl lui Jador nu are încredere în intențiile legate de Oana Ciocan: „Le-a spus tuturor fetelor din viața sa că le iubește și că le ia de nevastă”
Tatăl lui Jador nu are încredere în intențiile legate de Oana Ciocan: „Le-a spus tuturor...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul care îi dă o aromă de neuitat
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul...