Acasă » Știri » Cazul Caracal, noi dezvăluiri uluitoare! Ce s-a întâmplat, de fapt, pe 14 aprilie 2019 când Luiza Melencu a dispărut fără urmă

Cazul Caracal, noi dezvăluiri uluitoare! Ce s-a întâmplat, de fapt, pe 14 aprilie 2019 când Luiza Melencu a dispărut fără urmă

De: Luciana Polite 02/06/2023 | 11:33
Cazul Caracal, noi dezvăluiri uluitoare! Ce s-a întâmplat, de fapt, pe 14 aprilie 2019 când Luiza Melencu a dispărut fără urmă
Au trecut aproape 4 ani de când Alexandra și Luiza au fost ucise

Marți, 30 mai, Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru faptul că a răpit, violat și ucis cu sânge rece două tinere, Alexandra Măceșanu (15 ani) și Luiza Melencu (18 ani). Abia la 4 ani de la comiterea atrocităților, bărbatul de 70 de ani și-a primit sentința cu închisoare pe viață. După condamnarea definitivă, DIICOT și Parchetul de pe lângă judecătoria Caracal au dezvăluit noi detalii din dosarul criminalului care a șocat o țară întreagă. 

Prima victimă făcută de către Gheorghe Dincă a fost Luiza Melencu. Conform datelor transmise de către DIICOT, adolescenta de 18 ani aștepta, pe data de 15 aprilie 2019, în jurul orei 11:30, să fie luată „la ocazie”. Ghinionul său a fost că criminalul a fost cel care a luat-o în mașină de la „a Văduvei” până în comuna Dioști. Într-o fracțiune de secundă, a imobilizat-o și a legat-o cu ajutorul curelei de la pantaloni și a centurii de siguranță de pe bancheta din spate. Tânăra a strigat, dar nimeni nu a reușit să o audă. Criminalul i-a luat telefonul și i l-a aruncat pe fereastră.

„Ulterior, inculpatul a transportat victima cu autoturismul, la locuința sa din municipiul Caracal, judeţul Olt, prin răpire, contrar voinței victimei, care s-a opus și a strigat după ajutor, aceasta fiind în imposibilitate să coboare din autoturism întrucât fusese legată de banchetă, iar portierele și geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de inculpat. În timp ce se deplasa cu autoturismul, inculpatul a aruncat din mers telefonul mobil al victimei în vegetația de pe marginea drumului național E 70”, extras din dosar.

Ce a pățit Luiza Melencu, după ce a fostă răpită de către Gheorghe Dincă

Timp de 3 zile, Luiza Melencu a fost ținută în teroare, violență fizică, verbală și sexuală. Agresorul a ținut-o legată la ochi cu bandă adezivă, iar de mâini și picioare, cu sfoară. Tânăra nu a fost batjocorită doar de către Gheorghe Dincă, ci și de către Ștefan Risipițeanu, condamnat ulterior la 12 ani de închisoare pentru viol. După tot chinul îndurat, fata de 18 ani a murit în urma loviturilor repetate.

„În sarcina lui R.Ș. s-a reținut că, la 14.04.2019, în jurul orelor 12:00, a ajuns inopinat la locuința inculpatului D.G. din municipiul Caracal, judeţul Olt, ocazie cu care l-a surprins pe acesta în timp ce intra cu autoturismul în curtea locuinței şi a observat-o sechestrată în autoturism pe victima majoră M.L.M. În aceste împrejurări inculpatul R.Ş. i-a solicitat să-i permită întreținerea de raporturi sexuale cu victima, iar, ca urmare a acordului exprimat ulterior de către inculpatul D.G., în cursul aceleași zile, prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, a întreținut raporturi cu victima M.L.M.”, este scris în comunicatul DIICOT.

„Inculpatul G.D. i-a aplicat, cu intenție, victimei M.L.M., multiple lovituri puternice cu pumnii, vizând zone vitale ale corpului, respectiv capul și cutia toracică, în timp ce aceasta era imobilizată (legată de pat), lovituri care au condus la decesul acesteia”, transmit anchetatorii.

Cadavrul său a fost ars într-un butoi metalic, iar fragmentele rămase în urma incinerării au fost aruncate în liziera de pădure de pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal.

(CITEȘTE ȘI: Decizie definitivă în cazul Caracal! Sentință uriașă pentru Gheorghe Dincă)

Alexandra Măceșanu, cea de-a doua victimă a lui Gheorghe Dincă

La doar trei luni de când a batjocorit-o și ucis-o în bătaie pe Luiza Melencu, monstrul din Caracal a făcut o nouă victimă. Alexandra Măceșanu s-a oprit tot „la ocazie”, pe data de 24.07.2019, în jurul orei 10:00-10:15. Tânăra de doar 15 ani era pe raza comunei Dobrosloveni, județul Olt și voia să ajungă la liceul Mihai Viteazul din Caracal.

Gheorghe Dincă a văzut-o și a procedat exact ca în cazul precedent. Când Alexandra credea că a ajuns la liceu, criminalul a oprit mașina ca să o imobilizeze exact cum a făcut și în cazul precedent. Două zile după ce a ajuns în casa bărbatului de 70 de ani, a trecut prin Iad.

„În zilele de 24 și 25 iulie 2019 inculpatul a adăpostit victima, prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, în locuința sa, ținând-o imobilizată de pat cu un lanț, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini și la picioare cu sfoară/bandă adezivă în scopul exploatării sexuale în interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizează conținutul constitutiv al infracțiunii de „trafic de minori’”, a transmis DIICOT.

(CITEȘTE ȘI: Ce s-a întâmplat la ultima ședință secretă a instanței, în cazul Caracal. Avocata familiei Melencu face dezvăluiri uluitoare, după moartea a doi magistrați)

Alexandra Măceșanu ar fi putut fi salvată

Pe data de 25 iulie, în jurul orei 12:00, Gheorghe Dincă a încercat să inducă în eroare familia tinerei, sunând și spunând că fiica lor a plecat voluntar din țară. În acest timp, ea a reușit să se dezlege și să sune la 112, cu ajutorul unui telefon vechi din casă.

„Observând că aceasta a reușit să-și desfacă lanțul cu care era legată de pat, să își scoată banda adezivă de la ochi (fără a putea să se elibereze de sfoara groasă de la picioare) și că ținea în mână un telefon vechi găsit în cameră, având o atitudine total schimbată (victima minoră efectuase mai multe apeluri la SNAU 112, de pe telefonul găsit în camera inculpatului), lovindu-se și de refuzul categoric al victimei de a se mai supune tratamentului degradant și violurilor repetate, cu intenție, i-a aplicat acesteia cel puțin o lovitură cu pumnul în zona capului și în timp ce se afla întinsă la pământ, a sugrumat-o cu ambele mâini, cauzându-i astfel decesul”, potrivit datelor din dosar.

În jurul orei 13:00, după ce poliția nu a intervenit, cadavrul Luizei a fost ars în acelați butoi. Pe data de 26.07.2019, în jurul orei 06:00, au venit și oamenii legii, care au efectuat perchiziții la domiciliul bărbatului și au găsit rămășițele. Chiar dacă tânăra nu a scăpat cu viața, faptul că a apelat autoritățile a dus la capturarea monstrului din Caracal și la oprirea altor crime.

Mama Luizei Melencu, devastată după ce Gheorghe Dincă a primit sentința finală: „Fetele sunt în viață”

În ziua în care monstrul din Caracal și-a primit sentința, mama Luizei Melencu a declarat, în exclusivitate pentru CANCAN.RO, că nu totul este o diversiune. Femeia susține că atât fiica sa, cât și Alexandra Măceșanu, sunt în viață și sunt sclave ale traficului de persoane. Mai mult decât atât, nu este de acord cu faptul că Gheorghe Dincă poate fi liber în câțiva ani, dar fetele rămân pierdute pentru totdeauna.

A fost o diversiune. Își merită pedeapsa, dar ce s-a întâmplat cu fetele? Ambele sunt în viață și sunt traficate. El (n.r. Gheorghe Dincă), în doi, trei ani, poate fi liber. Are peste 60 de ani, face o treime din pedeapsă, bună purtare, e deja de patru ani acolo, iar în doi, trei ani e liber. Noi, familiile suntem libere, dar nu și sufletește. A durat procesul patru ani, dar cu fetele ce s-a întâmplat? Când vom afla adevărul? Adevărul este ținut ascuns. Murim și nu vom afla adevărul”, a declarat pentru CANCAN.RO mama Luizei Melencu.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă citeste mai mult
Parteneri
Bancul zilei | Cum miroase femeia perfectă, de fapt
Bancul zilei | Cum miroase femeia perfectă, de fapt
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a LIPIT de el
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns...
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului său
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat...
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Câte operații are Sofia Vicoveanca! Artista în vârstă de 82 de ani a dezvăluit secretul frumuseții
Câte operații are Sofia Vicoveanca! Artista în vârstă de 82 de ani a dezvăluit secretul...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru mama ei: Meriți!
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă. „Primul sărut e urât să fie dintr-o provocare.”
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări. Autoritățile au o bănuială despre cum s-a format
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Șase zodii sunt favorizate de astre de pe 15 mai până la finalul anului. Noroc, bogății, relații noi și multe oportunități pentru acești nativi
Șase zodii sunt favorizate de astre de pe 15 mai până la finalul anului. Noroc,...
Este păcat dacă speli la mașină în Vinerea Mare? Adevărul, explicat de Părintele Vasile Ioana
Este păcat dacă speli la mașină în Vinerea Mare? Adevărul, explicat de Părintele Vasile Ioana
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Un medic clujean rupe tăcerea despre starea lui Florin Piersic: Manopera este extrem de riscantă. Trebuie dus la Viena, în regim de maximă urgență
Un medic clujean rupe tăcerea despre starea lui Florin Piersic: Manopera este extrem de riscantă....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor pentru Ucraina
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor...
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Finalistul Zannidache, acuzat că a trișat la Survivor All Stars: „Ai rupt contractul și vin clauzele peste tine!”
Finalistul Zannidache, acuzat că a trișat la Survivor All Stars: „Ai rupt contractul și vin...
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
Câți bani cere Maria Cârneci pentru a cânta la un eveniment. Suma este surprinzătoare
Câți bani cere Maria Cârneci pentru a cânta la un eveniment. Suma este surprinzătoare
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de Pensii
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de...
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a uimit până și pe grătargiu
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a...