Acasă » Știri » Cazul Caracal, noi dezvăluiri uluitoare! Ce s-a întâmplat, de fapt, pe 14 aprilie 2019 când Luiza Melencu a dispărut fără urmă

Cazul Caracal, noi dezvăluiri uluitoare! Ce s-a întâmplat, de fapt, pe 14 aprilie 2019 când Luiza Melencu a dispărut fără urmă

De: Luciana Polite 02/06/2023 | 11:33
Cazul Caracal, noi dezvăluiri uluitoare! Ce s-a întâmplat, de fapt, pe 14 aprilie 2019 când Luiza Melencu a dispărut fără urmă
Au trecut aproape 4 ani de când Alexandra și Luiza au fost ucise

Marți, 30 mai, Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru faptul că a răpit, violat și ucis cu sânge rece două tinere, Alexandra Măceșanu (15 ani) și Luiza Melencu (18 ani). Abia la 4 ani de la comiterea atrocităților, bărbatul de 70 de ani și-a primit sentința cu închisoare pe viață. După condamnarea definitivă, DIICOT și Parchetul de pe lângă judecătoria Caracal au dezvăluit noi detalii din dosarul criminalului care a șocat o țară întreagă. 

Prima victimă făcută de către Gheorghe Dincă a fost Luiza Melencu. Conform datelor transmise de către DIICOT, adolescenta de 18 ani aștepta, pe data de 15 aprilie 2019, în jurul orei 11:30, să fie luată „la ocazie”. Ghinionul său a fost că criminalul a fost cel care a luat-o în mașină de la „a Văduvei” până în comuna Dioști. Într-o fracțiune de secundă, a imobilizat-o și a legat-o cu ajutorul curelei de la pantaloni și a centurii de siguranță de pe bancheta din spate. Tânăra a strigat, dar nimeni nu a reușit să o audă. Criminalul i-a luat telefonul și i l-a aruncat pe fereastră.

„Ulterior, inculpatul a transportat victima cu autoturismul, la locuința sa din municipiul Caracal, judeţul Olt, prin răpire, contrar voinței victimei, care s-a opus și a strigat după ajutor, aceasta fiind în imposibilitate să coboare din autoturism întrucât fusese legată de banchetă, iar portierele și geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de inculpat. În timp ce se deplasa cu autoturismul, inculpatul a aruncat din mers telefonul mobil al victimei în vegetația de pe marginea drumului național E 70”, extras din dosar.

Ce a pățit Luiza Melencu, după ce a fostă răpită de către Gheorghe Dincă

Timp de 3 zile, Luiza Melencu a fost ținută în teroare, violență fizică, verbală și sexuală. Agresorul a ținut-o legată la ochi cu bandă adezivă, iar de mâini și picioare, cu sfoară. Tânăra nu a fost batjocorită doar de către Gheorghe Dincă, ci și de către Ștefan Risipițeanu, condamnat ulterior la 12 ani de închisoare pentru viol. După tot chinul îndurat, fata de 18 ani a murit în urma loviturilor repetate.

„În sarcina lui R.Ș. s-a reținut că, la 14.04.2019, în jurul orelor 12:00, a ajuns inopinat la locuința inculpatului D.G. din municipiul Caracal, judeţul Olt, ocazie cu care l-a surprins pe acesta în timp ce intra cu autoturismul în curtea locuinței şi a observat-o sechestrată în autoturism pe victima majoră M.L.M. În aceste împrejurări inculpatul R.Ş. i-a solicitat să-i permită întreținerea de raporturi sexuale cu victima, iar, ca urmare a acordului exprimat ulterior de către inculpatul D.G., în cursul aceleași zile, prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, a întreținut raporturi cu victima M.L.M.”, este scris în comunicatul DIICOT.

„Inculpatul G.D. i-a aplicat, cu intenție, victimei M.L.M., multiple lovituri puternice cu pumnii, vizând zone vitale ale corpului, respectiv capul și cutia toracică, în timp ce aceasta era imobilizată (legată de pat), lovituri care au condus la decesul acesteia”, transmit anchetatorii.

Cadavrul său a fost ars într-un butoi metalic, iar fragmentele rămase în urma incinerării au fost aruncate în liziera de pădure de pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal.

(CITEȘTE ȘI: Decizie definitivă în cazul Caracal! Sentință uriașă pentru Gheorghe Dincă)

Alexandra Măceșanu, cea de-a doua victimă a lui Gheorghe Dincă

La doar trei luni de când a batjocorit-o și ucis-o în bătaie pe Luiza Melencu, monstrul din Caracal a făcut o nouă victimă. Alexandra Măceșanu s-a oprit tot „la ocazie”, pe data de 24.07.2019, în jurul orei 10:00-10:15. Tânăra de doar 15 ani era pe raza comunei Dobrosloveni, județul Olt și voia să ajungă la liceul Mihai Viteazul din Caracal.

Gheorghe Dincă a văzut-o și a procedat exact ca în cazul precedent. Când Alexandra credea că a ajuns la liceu, criminalul a oprit mașina ca să o imobilizeze exact cum a făcut și în cazul precedent. Două zile după ce a ajuns în casa bărbatului de 70 de ani, a trecut prin Iad.

„În zilele de 24 și 25 iulie 2019 inculpatul a adăpostit victima, prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, în locuința sa, ținând-o imobilizată de pat cu un lanț, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini și la picioare cu sfoară/bandă adezivă în scopul exploatării sexuale în interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizează conținutul constitutiv al infracțiunii de „trafic de minori’”, a transmis DIICOT.

(CITEȘTE ȘI: Ce s-a întâmplat la ultima ședință secretă a instanței, în cazul Caracal. Avocata familiei Melencu face dezvăluiri uluitoare, după moartea a doi magistrați)

Alexandra Măceșanu ar fi putut fi salvată

Pe data de 25 iulie, în jurul orei 12:00, Gheorghe Dincă a încercat să inducă în eroare familia tinerei, sunând și spunând că fiica lor a plecat voluntar din țară. În acest timp, ea a reușit să se dezlege și să sune la 112, cu ajutorul unui telefon vechi din casă.

„Observând că aceasta a reușit să-și desfacă lanțul cu care era legată de pat, să își scoată banda adezivă de la ochi (fără a putea să se elibereze de sfoara groasă de la picioare) și că ținea în mână un telefon vechi găsit în cameră, având o atitudine total schimbată (victima minoră efectuase mai multe apeluri la SNAU 112, de pe telefonul găsit în camera inculpatului), lovindu-se și de refuzul categoric al victimei de a se mai supune tratamentului degradant și violurilor repetate, cu intenție, i-a aplicat acesteia cel puțin o lovitură cu pumnul în zona capului și în timp ce se afla întinsă la pământ, a sugrumat-o cu ambele mâini, cauzându-i astfel decesul”, potrivit datelor din dosar.

În jurul orei 13:00, după ce poliția nu a intervenit, cadavrul Luizei a fost ars în acelați butoi. Pe data de 26.07.2019, în jurul orei 06:00, au venit și oamenii legii, care au efectuat perchiziții la domiciliul bărbatului și au găsit rămășițele. Chiar dacă tânăra nu a scăpat cu viața, faptul că a apelat autoritățile a dus la capturarea monstrului din Caracal și la oprirea altor crime.

Mama Luizei Melencu, devastată după ce Gheorghe Dincă a primit sentința finală: „Fetele sunt în viață”

În ziua în care monstrul din Caracal și-a primit sentința, mama Luizei Melencu a declarat, în exclusivitate pentru CANCAN.RO, că nu totul este o diversiune. Femeia susține că atât fiica sa, cât și Alexandra Măceșanu, sunt în viață și sunt sclave ale traficului de persoane. Mai mult decât atât, nu este de acord cu faptul că Gheorghe Dincă poate fi liber în câțiva ani, dar fetele rămân pierdute pentru totdeauna.

A fost o diversiune. Își merită pedeapsa, dar ce s-a întâmplat cu fetele? Ambele sunt în viață și sunt traficate. El (n.r. Gheorghe Dincă), în doi, trei ani, poate fi liber. Are peste 60 de ani, face o treime din pedeapsă, bună purtare, e deja de patru ani acolo, iar în doi, trei ani e liber. Noi, familiile suntem libere, dar nu și sufletește. A durat procesul patru ani, dar cu fetele ce s-a întâmplat? Când vom afla adevărul? Adevărul este ținut ascuns. Murim și nu vom afla adevărul”, a declarat pentru CANCAN.RO mama Luizei Melencu.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă citeste mai mult
Parteneri
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la Survivor All Stars
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de euro a lui Țiriac! A aşteptat 5 ani să o primească
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Ireal cât costă să naști natural în America! Elle a publicat facturile primite de la spital: „Nu mă așteptam la atât de mult”
Ireal cât costă să naști natural în America! Elle a publicat facturile primite de la...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Ce să pui în fasolea bătută ca să-i dai gustul din copilărie. Va ieși deosebit de savuroasă
Ce să pui în fasolea bătută ca să-i dai gustul din copilărie. Va ieși deosebit...
Țara în care s-a deschis un supermarket low-cost: “Toată lumea e binevenită aici”
Țara în care s-a deschis un supermarket low-cost: “Toată lumea e binevenită aici”
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Alex Ciucu, surprins cu amanta în plin proces de divorț. Ar fi ținut-o ascunsă timp de 13 ani
Alex Ciucu, surprins cu amanta în plin proces de divorț. Ar fi ținut-o ascunsă timp...
Joe Biden, declarații bizare despre unchiul său, Ambrose Finnegan: „A fost mâncat de CANIBALI...”
Joe Biden, declarații bizare despre unchiul său, Ambrose Finnegan: „A fost mâncat de CANIBALI...”
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie:
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
Alex Dobrescu a uitat de fosta soție. Bărbatul are o nouă iubită: „Am trecut de la pensia lui Cioran la alocația actualei”
Alex Dobrescu a uitat de fosta soție. Bărbatul are o nouă iubită: „Am trecut de...
Horoscop Camelia Pătrășcanu. Ultimele zile de Mercur retrograd, complicate pentru două zodii!
Horoscop Camelia Pătrășcanu. Ultimele zile de Mercur retrograd, complicate pentru două zodii!
Castelul din România care a renăscut din ruine. A fost reabilitat și acum e gata să primească turiști
Castelul din România care a renăscut din ruine. A fost reabilitat și acum e gata...