A fost depistat un alt focar de Covid-19! Al treilea cămin de bătrâni din Buzău a fost afectat. Numărul celor infectați crește semnificativ

Autor:
Publicat: 18/08/2020 | 17:15
A fost depistat un alt focar de Covid-19! Al treilea cămin de bătrâni din Buzău a fost afectat. Numărul celor infectați crește semnificativ

Coronavirusul se extinde pe raza județului Buzău. A fost depistat un nou focar de infecției  la un centru de bătrâni din localitatea Costești. Astfel, numărul de stabilimente pentru bătrâni declarate focar de coronavirus, din județ, a ajuns la trei.

La azilul din Costești 23 dintre cei 36 bătrâni au fost confirmaţi cu noul coronavirus, la fel şi zece angajaţi ai centrului. Dintre cei 23 de bătrâni diagnosticaţi, trei au decedat, iar restul sunt internaţi în Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. (CITEȘTE ȘI: JUDEȚUL PRAHOVA, SUFOCAT DE CORONAVIRUS! UN NOU FOCAR DE COVID-19 A FOST DEPISTAT. ZECI DE COPII SUNT INFECTAȚI)

În cadrul azilului au mai rămas 13 bătrâni, care nu beneficiază de o supraveghere medicală corespunzătoare. De ei se ocupă o singură asistentă, care ţine zilnic legătura cu DSP şi anunţă orice schimbare a stării de sănătate a asistaţilor.

Nouă focare active pe raza județului

În prezent, în județul Buzău, există nouă focare active de coronavirus, trei dintre ele la nivelul azilelor de bătrâni. Pe lângă focarul de la azilul din Costeşti, mai există unul la Aldeni și altul la Haleş (Tisău). (VEZI ȘI: FOCAR DE CORONAVIRUS ÎN TVR. ÎNCĂ O PERSOANĂ DIN TRUST A FOST INFECTATĂ CU COVID-19)

În azilul de la Aldeni sunt confirmate cu virusul COVID-19 patru persoane, două din rândul beneficiarilor, două din rândul angajaţilor. Iar la azilul de bătrâni din comuna Tisău, au fost confirmaţi zece angajați.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buză, vineri, au fost confirmaţi cu COVID-19 zece angajaţi ai Azilului de bătrâni „Încredere, speranţă şi Înţelegere” situat în comuna Tisău. Centrul găzduieşte aproximativ 120 de bătrâni cu diverse afecţiuni şi este deservit de 40 de angajaţi, 10 dintre aceştia fiind confirmaţi în ultimele 24 de ore cu SARS-CoV-2.

De la începutul epidemiei, în județul Buzău au fost înregistrate 1870 de cazuri de persoane infectate, iar dintre acestea 59 au decedat.