Județul Prahova, sufocat de coronavirus! Un nou focar de COVID-19 a fost depistat. Zeci de copii sunt infectați

Autor:
Publicat: 15/08/2020 | 20:58
Județul Prahova, sufocat de coronavirus! Un nou focar de COVID-19 a fost depistat. Zeci de copii sunt infectați

Pe raza județului Prahova au fost depistate, până la momentul actual, 12 focare active de coronavirus. Ultimul dintre ele a fost confirmat, sâmbătă după-amiază, la un centru de plasament din Vălenii de Munte.

În cadrul centrului de plasament au fost descoperiți numeroși copii infectați cu virusul COVID-19. Potrivit datelor comunicate de Prefectura Prahova, la acest centru din subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) au fost testaţi 45 de copii, dintre care 22 au primit rezultate pozitive, 20 au fost testaţi negativ, iar alte trei teste sunt în aşteptare. (CITEȘTE ȘI: FOCAR DE CORONAVIRUS ÎN TVR. ÎNCĂ O PERSOANĂ DIN TRUST A FOST INFECTATĂ CU COVID-19)

În urma testelor pozitive, copiii confirmaţi cu noul coronavirus, cu vârste cuprinse între 8 şi 17 ani, au fost transportați pentru evaluare la Spitalul din Câmpina. În urma consultațiilor se va stabili dacă aceștia vor rămâne în izolare în spital sau o să se întoarcă la centrul de plasament. În cazul celor care vor reveni la centru, aceştia vor fi monitorizaţi zilnic de un medic pediatru.

52 de teste realizate în rândul angajaților

Odată cu testarea copiilor aflați în centrul de plasament au fost testați și angajații acestuia. Au fost realizate 52 de teste, la care sunt așteptate rezultatele. Până în prezent au ajuns 11 rezultate, dintre care unul este pozitiv. (VEZI ȘI: FOCAR URIAȘ DE COVID-19 LA UN CĂMIN DE BĂTRÂNI DIN CRAIOVA. S-AU INFECTAT 100 DE REZIDENȚI ȘI 26 DE CADRE. „NE PUNEAU SĂ SPĂLĂM MĂNUŞILE ŞI MĂŞTILE ŞI SĂ…”)

Până în prezent, în județul Prahova sunt active 12 focare de COVID-19, ele fiind localizate astfel: unul la o subunitate a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, altul la o secţie a unui spital, două în instituţii publice, cinci la agenţi economici, două la centre medico-sociale pentru adulţi, iar unul la centrul de plasament de la Vălenii de Munte.