A început relaxarea măsurilor în majoritatea țărilor! Italia își deschide granițele din 3 iunie

Autor: A. D.
Publicat: 16/05/2020 | 10:31
A început relaxarea măsurilor în majoritatea țărilor! Italia își deschide granițele din 3 iunie

Epidemia de coronavirus a afectat întreaga lumea. S-au înregistrat numeroase victime și pagube. Însă după luni de zile în care totul a fost amorțit lucrurile încep să revină ușor la normal. Majoritatea țărilor au început un proces lent dar sigur de relaxarea a măsurilor.

Italia a fost una dintre țările cele mai afectate de virusul COVID-19. A fost primul stat din Europa care s-a confruntat cu epidemia și a înregistrat un număr considerabil de cazuri de persoane infectate și victime. Mai mult de 223.800 de contaminări și peste 31.600 de decese. (CITEȘTE ȘI: A FOST INVENTAT PLASTURELE CARE POATE DETECTA SIMPTOMELE DE CORONAVIRUS! CUM FUNCȚIONEAZĂ DISPOZITIVUL)

Acum, Italia face un pas major în procesul de ridicare a restricțiilor, anunță Agerpres. Astfel, Gvernul italian a semnat un decret prin care, începând cu 3 iunie, vor fi permise călătoriile spre şi dinspre ţară şi deplasările între regiuni, informează BBC.

A fost prima ţară europeană care a impus restricţii de mobilitate la nivel naţional, după apariţia primelor cazuri de infectare, în luna februarie. După o perioadă lungă de izolare, în Italia sunt luate acum măsuri de repornire a economiei. De la începutul acestei luni, autorităţile au început relaxarea măsurilor, iar din 4 mai s-au redeschis parcurile şi fabricile

Pe 18 mai, urmează să fie redeschise magazinele şi restaurantele, unde va fi impusă distanţarea fizică. Tot atunci, bisericile catolice îşi vor relua slujbele, iar credincioșii vor fi obligaţi să poarte măşti şi să păstreze distanţarea socială

 Toate restricţiile de călătorie se ridică din 3 iunie

Din data de 3 iunie, Italie face cel mai important pas și își redeschide granițele. Noul decret a fost semnat de prim-ministrul Giuseppe Conte şi publicat sâmbătă. (VEZI ȘI: MOMENTE HOT! RICKY MARTIN SE SĂRUTĂ PASIONAL CU SOȚUL SĂU ÎN ULTIMUL CLIP A RAPPERULUI RESIDENTE. ÎN IMAGINI APARE ȘI LEO MESSI ÎMPREUNĂ CU SOȚIA SA. VIDEO)

Săptămâna aceasta, Guvernul a aprobat un pachet de 55 de miliarde de euro pentru a compensa impactul economic al pandemiei asupra mediului de afaceri şi familiilor.

Citește și...