Acasă » Cancan » A murit și a înviat de patru ori! Marilena Chelaru își strigă disperarea și se chinuie să supraviețuiască având o pensie de 1400 de lei pe lună. EXCLUSIV

A murit și a înviat de patru ori! Marilena Chelaru își strigă disperarea și se chinuie să supraviețuiască având o pensie de 1400 de lei pe lună. EXCLUSIV

De: Ana Maria Păsat 01/07/2023 | 17:25

Ultimii ani au fost extrem de dificili pentru Marilena Chelaru. Actrița a suferit patru accidente vasculare cerebrale, fiind de fiecare dată la un pas de moarte. A fost salvată de fiecare dată de medici iscusiți, cărora le mulțumește în fiecare sale în rugăciunile sale. Nu a mai reușit, însă, să revină pe scenă, de care mărturisește că îi este extrem de dor. Ajunsă la vârsta de 63 ani, Marilena Chelaru a acceptat să acorde un interviu, în exclusivitate, pentru CANCAN.ro, în care a făcut declarații tulburătoare.

Actrița din Grupul VOUĂ își trăiește bătrânețea modest, dintr-o pensie de 1400 lei, din care de abia își permite să își cumpere medicamentele. Drămuiște fiecare bănut alături de soț și mărturisește că se simte umilită de statul român, la care a plătit contribuții timp de 40 de ani.

„O să ajung o babă care cerșește în biserică”

Marinela Chelaru: Acum câteva luni mi-a fost rău, am ajuns la Universitar. Am avut 4 AVC-uri. Dar tot nu mă simt bine.  O să fiu o babă bătrână, o să ajung la biserică să cerșesc la pensiile pe care le avem. Cred că tocmai asta-i deranjează, numele nostru.

CANCAN.RO: Cum vă descurcați cu tratamentul?

Marinela Chelaru: Mai ales acum, după ce m-am întors, e ceva cumplit, nu am crezut că un om poate lua atâtea medicamente. Dar nu am ce face. Doar unele sunt compensate, restul nu. M-a văzut lumea la televizor, am muncit 40 de ani și să ai pensie 1400. lei… Nici o femeie de serviciu nu are atât, e rușinea rușinilor.

CANCAN.RO: Vă pare rău că v-ați ales meseria de actriță?

Marinela Chelaru: Înainte am lucrat în învățământ, eu am terminat Liceul Pedagogic. După 13 ani în care am fost educatoare la grădiniță, mi-a venit mie să călăresc pe calul bălan și să merg la teatru. Îmi pare rău doar că m-a prostit lumea. Dar mai ales perioada facultății aș relua-o oricând. Profesorul Cojar mi-a schimbat viața la 180 de grade, i-am și spus până a murit. El m-a învățat cum să înțeleg cultura.

VEZI ȘI: Actrița Marinela Chelaru are o pensie mizeră și consumă alimente doar de la reducere. Ce artist cunoscut s-a oferit să o ajute. “Îi voi dărui pachete cu produse din carne”

„Nu puteam să stau în fund”

CANCAN.RO: V-ar tenta să vă întoarceți pe scenă?

Marinela Chelaru: Încă  mi-e rău și nu pot. Forță am. Am trecut prin atâtea operații, de inimiă, tiroidă, apoi după trei zile totul a fost bine. Dar acum, cu AVC urile astea, m-am dat peste cap. Nu puteam să stau în fund. Și eu m-am speriat de mine.

CANCAN.RO: Ce s-a întâmplat, practic?

Marinela Chelaru: Mi s-a făcut rău acasă, am chemat salvarea. La spital mi-au făcut de toate, m-au luat din cap până-n picioare. Dar nimeni nu a venit să-mi spună ce am exact. Doctorița mea preferă să vorbească cu soțul meu, nu cu mine.

Doamna cu care eram în salon mi-a zis că erau să mă piardă. Dar nimeni nu a venit să-mi zică ceva.

Ce pensie primește lunar Marinela Chelaru. Foto: Facebook

NU RATA: Marinela Chelaru, „îndrăgostită” de jurații de la „Chefi la cuțite”! ”Ai noroc că nu sunt mai tânără, că nu mai scăpai de mine”

„Mama mi-a apărut în vis și mi-a spus că e bine dincolo”

CANCAN.RO: Vă e teamă de moarte?

Marinela Chelaru: Mi-e frică de moarte, nu știu ce e dincolo. Dar mama mi-a apărut în vis și mi-a spus că e bine. Eu și-n vis realizam că ea e moartă. Stătea pe un tron și când am întrebat-o dacă e bine acolo, mi-a dat din ochi că da. Eu îi visez mereu, ca și cum e o realitate, nu îmi mai e dor de ei. De 20 de ani de când nu mai sunt, eu tot îi tot visez. Când ma trezesc am senzația că-s vii, vreau să-i sun, dar după-mi dau seama că nu am cum. Așa de puternice sunt trăirile mele din vis cu ei. Trăiesc cu ei, practic. Știu că nu au voie să vorbească, îmi răspund doar prin semne.

Sunt acele energii dintre părinte și copil, pe care nu ți le poate rupe nimeni.  Eu nu pot spune că mi-e dor de mama, pentru că o văd tot timpul.

Care e marea sa durere

CANCAN.RO: Aveți vreun regret?

Marinela Chelaru: Mie nu mi-a dat Dumnezeu copii. Asta e durerea cea mare. Nu ești realizat dacă nu ai copii. Toți copiii de la grădiniță m-au iubit. Erau viața mea, intram în lumea lor. Am fost o educatoare nebună. Mi-aș fi dorit o fetiță să mă cicălească așa ca o soacră. Copiii simt că ai suflet bun și vin spre tine.

CANCAN.RO: V-ați gândit să înfiați un copil?

Marinela Chelaru: M-am gândit să înfiez un copil. Am tot respectul și pentru Teo și pentru Elena Cârstea, că au avut puterea și curajul să facă asta. Mai vorbesc cu soțul dacă am fi făcut copii sau am fi înfiat, cum ar fi arătat. Știu că și pe el îl doare, dar nu a fost din acela care să caute alta că nu făceam copii.

CANCAN.RO: Ce v-a oprit să faceți asta?

Marinela Chelaru: Mi-e milă, nu aș putea nici măcar să-l ating pe acel copil, care știu că nu-i din sângele meu. Nu-i așa ușor, nu iei o păpușă sau un cățel. Nu pot, nu sunt în stare, de asta nu am făcut-o.

Citește și: Marinela Chelaru este disperată, după ce a chemat ambulanța de două ori: „La ce mai trăiesc eu acum?”

În ce țară a încercat să se stabilească

CANCAN.RO: Ați urmat vreun tratament pentru a deveni mamă?

Marinela Chelaru: Am avut o colegă care a făcut tratament, dar prin anii 80, când medicina nu era așa evaluată. Dar atât s-a chinuit și așa de rău i-a fost, încât am zis că o să ascult doar voia lui Dumnezeu. Când o să ajung la el, o să-l întreb de ce nu am avut. În schimb, soru-mea are doi copii.

CANCAN.RO: Ați luat în calcul să vă mutați în altă țară?

Marinela Chelaru: Sora mea stă în Danemarca. Am vrut și eu să mă stabilesc acolo. Mama ne zicea să stăm amândouă, dar nu am putut. Am fost acolo de gura ei, eram acolo când l-a născut pe Cristi, care acum are 32 de ani. Practic, pe sora mea și eu am crescut-o. Si dacă aș fi primit greutatea mea în aur nu m-aș fi dus să rămân în altă țară.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Ana Maria Pasat este absolventă a Facultății de Litere, din cadrul Universității București A fost redactor la Cotidianul, Sportul Românesc, Ring, Libertatea, Playtech, redactor șef adjunct la Ziarul si Umbra și șef departament la Gardianul, citeste mai mult
Parteneri
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut anunțul așteptat de milioane de români
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei bunică „Când mă gândesc că a dat naștere la 12 copii, asta mă înfioară.”
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Cine sunt românii care trebuie să plătească 
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Când expiră, de fapt, cardurile sociale. Până la ce dată sunt valabile și ce să faci ca să nu rămâi fără bani
Când expiră, de fapt, cardurile sociale. Până la ce dată sunt valabile și ce să...
Animalul pe care românii îl cresc pentru desfătarea străinilor. Merge direct la export și se pot face inclusiv nuggets din el
Animalul pe care românii îl cresc pentru desfătarea străinilor. Merge direct la export și se...
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani:
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
Continuă războiul pe averea lui Ion Dolănescu. Frații Ionuț și Dragoș, la cuțite: „Nu duce deloc spre neamul lui tata. Maria Ciobanu știe de ce”
Continuă războiul pe averea lui Ion Dolănescu. Frații Ionuț și Dragoș, la cuțite: „Nu duce...
Orașul din România în care poți lua mâncare fără să o plătești. Nu te costă nici măcar un leu
Orașul din România în care poți lua mâncare fără să o plătești. Nu te costă...
Singura gară din România care a fost construită pentru personalități. Ce nume grele au coborât din tren și s-au plimbat pe peron sau prin stațiune
Singura gară din România care a fost construită pentru personalități. Ce nume grele au coborât...