Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis, marţi, contestaţia medicului Gheorghe Burnei de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, decizia fiind definitivă.
Avocatul său susţine că medicul nu a făcut ”experimente”. ”Peste 20 de mii de operaţii în care pacienţii au fost foarte mulţumiţi, dar de asemenea pot apărea şi incidente postoperatorii. Mai este o situaţie, trebuie să fim cu toţii corecţi şi societatea românească trebuie să înţeleagă că mentalitatea de a dărui o cafea sau o icoană unui medic, iar medicul să le ia poate duce la acuzaţia de luare de mită. Trebuie să se schimbe această mentalitate, nici pacientul să nu mai ofere. Nu a făcut experimente pe niciun pacient. A tratat” a declarat avocatul Cristian Ene, care a susţinut pledoaria în măsură să convingă instanţa de judecată să renunţe la arestul la domiciliu pentru medicul Gheorghe Burnei. Cristian Ene a asigurat apărarea în cazul multor persoane publice, fiind considerat în media ca avocatul care ”a dat lovitură după lovitură”. În dosarul de faţă, reuşita a fost asigurată de avocaţii Cristian Ene şi Eliza Ene Corbeanu.
Pe perioada controlului judiciar, Gheorghe Burnei nu are voie să părăsească ţara, decât cu încuviinţare prealabilă. Totodată, el nu are voie să îşi exercite profesia sau să desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele, respectiv în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe de Copii Marie Curie. Procurorii au anunţat că dosarul lui Gheorghe Burnei vizează comiterea a 17 fapte de corupţie, în perioada octombrie – noiembrie 2016, primul denunţ fiind făcut a data de 28 septembrie. De asemenea, investigaţiile vizează şi realizarea unor operaţii neautorizate cărora ar fi fost supuşi mai mulţi copii.