Alertă în Alba Iulia, după ce trei elevi de la liceul militar au fost testați pozitiv cu COVID-19. Ce măsuri se vor lua

Autor:
Publicat: 14/09/2020 | 07:34
Alertă în Alba Iulia, după ce trei elevi de la liceul militar au fost testați pozitiv cu COVID-19. Ce măsuri se vor lua

Este stare de alertă în Alba Iulia, după ce trei elevi de la liceul militar au fost testați pozitiv cu COVID-19. Se pare că descoperirea s-a făcut în momentul în care aceștia au participat la testarea obligatorie care se face pentru cazarea în cazarma unității de învățământ.

Trei elevi de la liceul militar din Alba Iulia au fost testați pozitiv cu COVID-19, însă aceștia prezintă simptome foarte ușoare și nu se simt prea rău. Potrivit informațiilor oferite de digi24.ro,  cei trei sunt elevi în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia și provin din județele Alba, Maramureş şi Mureş.

Imediat după ce au fost testați pozitiv cu virusul ucigaș din China, aceștia au fost plasați în izolare, la infirmieria școlii, iar mai apoi au fost preluați de părinți. În următoarele două săptămâni, cei trei elevi vor sta în izolare. De asemenea, colegii cu care au luat ei contact vor fi și ei izolați.

Ce spunea Nelu Tătaru, despre cazurile de COVID-19 din școli

Nelu Tătaru a anunțat: În condițiile în care sunt trei elevi, în trei clase diferite, infectați cu SARS-CoV-2, atunci cei trei elevi vor merge la unități medicale, iar ceilalți copii din acea școală vor merge în carantină 14 zile, școala fiind închisă 14 zile și pentru dezinfecție.

„Fiecare școală are libertatea să-și adapteze scenariul pe care îl va desfășura în activitatea de învățământ. În condițiile în care avem un elev infectat, acel elev merge într-o unitate medicală, iar ceilalți colegi din clasă vor merge în carantină 14 zile, acea clasă fiind închisă. În condițiile în care avem trei elevi, în trei clase diferite, infectați SARS COV2, atunci cei trei elevi vor merge la unitățile medicale, iar ceilalți copii din acea școală vor merge în carantină timp de 14 zile, școala fiind închisă 14 zile și pentru dezinfecție”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit Vreme Nouă.