Alertă în lume! Peste un million de oameni, infectați cu noul coronavirus în doar cinci zile

Publicat: 09/07/2020 | 07:24
Alertă în lume! Peste un million de oameni, infectați cu noul coronavirus în doar cinci zile

Este alertă pe întreg mapamondul! Nu mai puțin de un million de oameni au fost infectați cu noul coronavirus în ultimele cinci zile. Specialiștii trag un semnal de alarmă către populație pentru a respecta normele de distanțare.

CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. 18 DECESE ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Numărul de pacienți infectați cu noul coronavirus de când a început pandemia a ajuns la 12 milioane. În doar 5 zile, numărul cazurilor de infectare la nivel global a trecut de la 11 milioane la 12 milioane. Doar în ultimele 24 de ore au fost raportate peste 200.000 de cazuri pe tot mapamondul, conform datelor worldometers.info, citat de digi24.ro.

Se poate observa o creștere rapidă! Anterior, în șapte zile s-a ajuns de la 10 la 11 milioane de infectări, în timp ce acum trecerea de la 11 la 12 s-a făcut în doar cinci zile. Creșterea rapidă are loc pentru că transmisia se face direct proporțional cu numărul de infectați – cu cât mai mulți oameni sunt bolnavi, cu atât se transmite mai repede boala.

Principalele focare de infectare de coronavirus, Statele Unite, Brazilia, India și Rusia, au adus număr record de infectări în doar 24 de ore. Ca exemplu, în SUA au fost anunțate 60.000 de cazuri.

Peste un million de oameni, infectați cu noul coronavirus în doar cinci zile. 555, în România

Grupul de Comunicare Strategică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a actualizat datele cu privire la numărul infecțiilor, vindecărilor, dar și al deceselor de COVID-19 în ultimele 24 de ore. A fost întocmit și bilanțul infectărilor de când pandemia de coronavirus a ajuns în România.

NU RATA: ALERTĂ ÎN SUA: NOU RECORD DE CONTAMINĂRI CU NOUL CORONAVIRUS ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Până pe 8 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 555 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 796.484 de teste.