Alertă în SUA: nou record de contaminări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore

Publicat: 02/07/2020 | 07:46
Alertă în SUA: nou record de contaminări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore

Este alertă în Statele Unite ale Americii, după ce a fost înregistrat noul record al infectărilor cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore.

CITEȘTE ȘI: TRATAMENTUL SALVATOR A EȘUAT! RATA DE VINDECARE ESTE DE DOAR 30 LA SUTĂ

Nu mai puțin de 52.898 de noi infecţii cu virusul COVID-19 au fost înregistrate în SUA, un record de la începutul pandemiei de coronavirus. Iar noile contaminări ridică la circa 2,7 milioane numărul total de cazuri care au fost depistate în America.

Tot în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 706 de decese, bilanţul pandemiei în SUA fiind de 128.028 de morţi. Miercuri, statul Texas şi-a bătut recordul cotidian şi a raportat 8.076 de noi cazuri de COVID-19, cu aproape 1.000 în plus faţă de ziua precedentă.

Alertă în SUA: nou record de contaminări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore

De altfel, starea de alertă fusese oarecum anunțată, după ce mai multe reguli de siguranță au fost încălcate, între acestea nepurtarea măștii de protecție. În acest context, autoritățile au luat măsuri drastice. Plajele s-au închis, amenzile au crescut, iar localurile nu mai funcționează.

Totul s-a întâmplat în Miami (Statele Unite ale Americii / Florida) unde autoritățile au înăsprit amenzile pentru localurile care nu respectă normele împotriva COVID-19. De asemenea, mai multe plaje se închid tocmai în weekendul în care se serbează Ziua Independenței (4 iulie). Iar cei care nu vor purta masca de protecție trebuie să se aștepte la amenzi usturătoare.

NU RATA: ANGAJAT AL PREFECTURII COVASNA, INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS! SUBPREFECTUL ESTE SUSPECT

Francis Suárez, primarul din Miami, a decretat luni o măsură de urgenţă ce prevede închiderea localurilor timp de zece zile după încălcarea normelor sanitare în vigoare, precum respectarea distanţei sociale şi utilizarea măştilor de protecţie, timp de 15 zile după a doua abatere şi de 30 de zile la cea de-a treia abatere, notează Agerpres, citat de gandul.ro.

Mai mult, oraşul Miami Beach, care face parte din districtul Miami-Dade, a impus amenzi de până la 50 de dolari pentru persoanele care nu poartă mască de protecţie în spaţiile publice, acolo unde nu este posibilă păstrarea distanţei între persoane. Alte zone care aparţin de districtul Miami-Dade, Broward, Palm Beach şi Monroe, riverane la Golful Floridei, au fost nevoite să anunţe închiderea plajelor în weekend, când americanii sărbătoresc pe 4 iulie Ziua Independenţei. Toate aceste măsuri au fost luate ca urmare a creșterii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus.