Tratamentul salvator a eșuat! Rata de vindecare este de doar 30 la sută

Publicat: 02/07/2020 | 07:27
Tratamentul salvator a eșuat! Rata de vindecare este de doar 30 la sută

Încă un tratament descoperit pentru a trata coronavirusul a eșuat. Doar 30 la sută din pacienți s-au tratat urmând tratamentul cu plasmă, potrivit medicilor din Sibiu.

CITEȘTE ȘI: VEȘTI BUNE ÎN PLINĂ PANDEMIE DE CORONAVIRUS! TRATAMENTUL REVOLUȚIONAR ÎMPOTRIVA COVID-19, DESCOPERIT DE VIRGIL MUSTA, DĂ ROADE

Este vorba, însă, de pacienții în stare foarte gravă infectați cu virusul COVID-19, internați la secțiile de Terapie Intensivă. Doar 30 la sută din pacienţi care au primit plasmă hiperimună au reuşit să se vindece. Este vorba despre un bărbat de 42 de ani şi o femeie de 53 de ani cu probleme de sănătate, a fost anunțul directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, medicul Liliana Coldea, potrivit Agerpres.

„De tratamentul cu plasmă umană hiperimună au beneficiat 7 pacienţi cu vârste între 42 şi 67 ani. S-au vindecat doi, un bărbat de 42 de ani (fără comorbidităţi) şi o femeie de 53 (cu comorbidităţi: limfom non-Hodgkin, hipotiroidie, astm bronşic)”, a explicat directorul SCJU Sibiu.

Majoritatea pacienţilor în stare foarte gravă cu COVID-19 care au primit plasmă au decedat, potrivit purtătorului de cuvânt al SCJU Sibiu, Decebal Todăriţă.

Tratamentul salvator a eșuat! Rata de vindecare este de doar 30 la sută

În judeţul Sibiu au fost confirmaţi cu noul coronavirus 607 adulţi şi 45 de copii, de la începutul pandemiei şi până în prezent, potrivit datelor furnizate de către Prefectură. Dintre sibienii diagnosticaţi cu COVID-19, 484 de persoane s-au vindecat, 52 persoane au decedat şi patru s-au reinfectat şi au fost din nou internate în spital, anunță stiripesurse.ro.

Cei mai mulţi donatori de plasmă din Sibiu pentru pacienţii cu COVID-19 sunt cadre medicale care au fost şi ele infectate cu noul coronavirus, dar care s-au făcut bine. Doar 10 dintre cei 38 de pacienţi vindecaţi de COVID-19 care au dorit să doneze plasmă au şi reuşit în final să facă asta, restul fiind refuzaţi după ce s-a constatat, spre exemplu, că nu au anticorpi.

NU RATA: ANGAJAT AL PREFECTURII COVASNA, INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS! SUBPREFECTUL ESTE SUSPECT

„De la începutul pandemiei şi până în prezent, la CTS Sibiu s-au recoltat 8×3 unităţi plasmă prin procedura de plasmafereză şi patru unităţi plasmă recoltate prin procedura clasică, de la persoane vindecate de COVID-19. Au donat cinci bărbaţi şi cinci femei cu vârste cuprinse între 25-52 ani. Doar doi dintre ei nu sunt personal medical (medici, asistenţi, infirmieri). Au fost selectate 38 persoane care au fost testate sau sunt în curs de testare dar doar cei zece au şi finalizat procedura, doi dintre ei a doua oară. Ceilalţi au fost respinşi, desigur tot pe criterii medicale, cum ar fi titru mic de anticorpi sau absenţa lor, transaminaze crescute sau alţi parametri biochimici datorită tratamentului medicamentos”, dezvăluia biologul Livia Mareş, purtătorul de cuvânt al Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu.