Anunțul făcut de Ludovic Orban! Se deschid sau nu școlile în septembrie. „Totul depinde de evoluţia situaţiei epidemiologice…”

Autor:
Publicat: 29/07/2020 | 14:33
Anunțul făcut de Ludovic Orban! Se deschid sau nu școlile în septembrie. „Totul depinde de evoluţia situaţiei epidemiologice…”

Epidemia de coronavirus continuă să facă ravagii în România. Zilnic se înregistrează un număr mare de noi cazuri de îmbolnăvire. În acest context, se pune întrebarea dacă este sigur pentru elevei să se întoarcă la școală din toamnă.

În acest sens nu a fost luată încă o decizie, dar Guvernul are în analiză cel puțin trei scenarii posibile pentru deschiderea şcolilor. Până în prezent nu a fost luată o hotărâre și se face o analiză amănunțită a posibilităților disponibile. (CITEȘTE ȘI: CE SPUNE PREMIERUL DESPRE SCENARIUL CARE PREVEDE UN MILION DE CAZURI DE COVID-19 ÎN SEPTEMBRIE)

„Am constituit un grup de lucru interministerial, chiar şi astăzi are o şedinţă, care pregăteşte toate scenariile privind situaţia epidemiologică pentru deschiderea şcolilor. Când vom avea suficiente elemente le vom comunica public. Cred că presiunea asta pentru a furniza informaţii despre deschiderea şcolilor, acum, este rezultatul, mai degrabă, al iniţiativei demagogice a PSD, care m-a chemat să vorbesc de deschiderea şcolilor, să vorbesc de câte în lună, câte în stele.

Când suntem foarte clari cu…aici trebuie să facem o analiză a infrastructurii şcolare, pe toate tipurile de localităţi – urban mare, urban mediu şi mic rural. Deci, trebuie să facem evaluarea infrastructurii, trebuie să facem evaluarea cadrelor didactice, să facem evaluarea accesului care există”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

250 de milioane de lei din Fondul de rezervă

Ludovic Orban a mai declarat că este încă prea devreme să vorbim despre o decizie finală. Se studiază exemplele din străinătate și se încearcă ajungerea la un rezultat optim. De asemenea, premierul a reamintit că Guvernul a alocat 250 de milioane de lei din Fondul de rezervă special. (VEZI ȘI: MINISTRUL EDUCAŢIEI, MONICA ANISIE, ANUNŢ PENTRU ELEVI: ”AM PUS TERMENUL LIMITĂ 10 SEPTEMBRIE”)

Sunt o serie de lucruri care sunt în analiză, în evaluare şi în urma cărora este normal că vom stabili scenariile – vor fi trei, patru scenarii. Se ştie, că nu sunt multe. Ne uităm ce se întâmplă afară, în toate ţările, vedem exact care sunt măsurile care ar putea genera efecte favorabile şi când vom fi pregătiţi să comunicăm vom comunica, dar încă o dată spun – totul depinde de evoluţia situaţiei epidemiologice”, a mai declarat Orban.