Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, anunţ pentru elevi: ”Am pus termenul limită 10 septembrie”

Publicat: 15/07/2020 | 17:13
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, anunţ pentru elevi: ”Am pus termenul limită 10 septembrie”

Monica Anisie a făcut anunțul! 250.000 de tablete şi laptopuri vor ajunge la elevii care nu au acces la tehnologie, pentru a putea participa la orele online.

”Ministerul Educaţiei a elaborat caietul de sarcini şi acolo avem ca termen pentru a ajunge în unităţile de învăţământ 10 septembrie. Dar, după cum bine se ştie, nu Ministerul Educaţiei realizează această achiziţie. Noi, ca Minister al Educaţiei, am pus termenul limită 10 septembrie.

Vreau să punctez faptul că toate deciziile pe care le vom lua la nivelul Ministerului Educaţiei sau la nivelul Grupului interministerial vor ţine cont de recomandările Ministerului Sănătăţii şi de situaţia epidemiologică.

De aceea, aşteptăm din partea Ministerului Sănătăţii normele sanitare pe care trebuie să le respecte colegii în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar sau în instituţiile din învăţământul universitar şi în momentul în care acestea vor fi transmise către Grupul de lucru de către reprezentanţii Ministerului Sănătăţii putem să luăm şi anumite decizii.”, a declarat Monica Anisie într-o dezbatere online.

Se iau în calcul 3 scenarii pentru începerea școlii

Șansele ca școala să înceapă în regim normal, în toamnă, sunt foarte mici, iar potrivit Monicăi Anisie, în momentul de față se iau în calcul trei scenarii. (CITEȘTE ȘI: MINISTRUL ECONOMIEI, DECLARAȚII DESPRE ÎNCHIDEREA TERASELOR DUPĂ ORA 22 DIN CAUZA NUMĂRULUI MARE DE INFECTĂRI CU NOUL CORONAVIRUS)

”Unii dintre elevi vor fi la școală, iar alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică. 

Unul dintre scenarii era să începem normal dacă era o situație normală, ceea ce nu este cazul, sau, dacă va fi din ce în ce mai rău, să continuăm învățământul online. 

Repet, toate scenariile privind reluarea cursurilor au în vedere situația epidemiologică care, după cum bine vedeți, nu este una tocmai bună.

E adevărat că am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situație dificilă. Ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut, a declarat Monica Anisie, Ministrul Educației.