Ministrul Economiei, declarații despre închiderea teraselor după ora 22 din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus

Publicat: 15/07/2020 | 07:32

Virgil Popescu a făcut declarații privind închiderea teraselor după ora 22:00 după ce ieri oficialii Grupului de Comuncare Strategică au anunțat alte 637 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. Foarte important de menționat este faptul că ministrul Economiei a subliniat că el nu își dorește ca patronii localurilor să își închidă din nou afacerile dacă sunt respectate măsurile pentru prevenirea contaminării cu SARS CoV-2.

Vezi și: S-au impus alte reguli la metrou după ce s-au făcut sesizări că nu se poartă masca: “Poliţia Metrou va realiza acţiuni de patrulare în…”

Ministrul Economiei, despre închiderea teraselor după ora 22:00 în contextul creșterii numărului de cazuri

Azi-noapte, Virgil Popescu a răspuns afirmativ invitației celor de la Digi24 și a mers ca să vorbească despre actuala situație în care se află România din cauza epidemiei de COVID-19. Ministrul Economiei a spus că nu este momentul unei noi relaxări și că oamenii ar trebui să respecte recomandările autorităților, printre care se numără purtarea măștii în spațiile închise. În caz contrar, a anunțat politicianul, ar putea fi luate noi măsuri restrictive în ceea ce privește terasele, iar rima dintre acestea ar fi limitarea orarului lor de funcționare – până la ora 22:00 sau 23:00.

Nu rata: Miami, declarat “noul Wuhan”. Peste 2000 de infectati cu coronavirus au fost spitalizați

“Eu nu susțin închiderea teraselor atâta timp cât sunt respectate regulile. Dacă vedem că regulile nu se respectă și nu se respectă atunci prima măsură mai restrictivă ar fi să le limităm, evident, să le limităm orarul de deschidere și de închidere, funcționarea în timp. Dacă lucrurile se întâmplă într-un ritm mai accentuat, nerespectarea regulilor noaptea, evident că singura soluție este să nu le mai lăsăm deschise după ora 22, după ora 23.

Haideți, totuși, să vedem. N-aș susține o așa măsură bruscă atâta timp cât aș vedea că în perioada imediat următoare lucrurile intră într-o oarecare normalitate”, a declarat Virgil Popescu în cadrul unei emisiuni de la Digi24.

Află și: Andreea Esca, prima reacție după ce soțul ei a ajuns la Terapie Intensivă din cauza infectării cu noul coronavirus

Conform celui mai noi bilanț, în România au decedat 1.931 după ce au contractat boala rară și mortală din China, iar alte 33.585 au fost declarate pozitiv. Și, medicii au reușit să vindece până în prezent 21.803 de oameni după ce s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Descoperă și: Oficialii OMS, anunț sumbru: Lumea nu se va întoarce, cel puțin în viitorul apropiat, la normalul de dinaintea pandemiei de coronavirus

Sursa foto: Facebook / Virgil Popescu