S-au impus alte reguli la metrou după ce s-au făcut sesizări că nu se poartă masca: “Poliţia Metrou va realiza acţiuni de patrulare în…”

Publicat: 14/07/2020 | 22:42
S-au impus alte reguli la metrou după ce s-au făcut sesizări că nu se poartă masca: “Poliţia Metrou va realiza acţiuni de patrulare în…”

S-au impus alte reguli la metrou după ce s-au făcut sesizări că unii dintre călători nu poartă masca corespunzător. De altfel, cu masca sub bărbie e noua modă la metrou. Și, potrivit jandarmilor, călătorii găsesc tot felul de scuze când sunt prinși fără mască la nas și gură. Mulți nu știu că singurul disconfort acceptat de lege este cel medical. Iar pentru acest lucru este nevoie de o adeverință care să îi scutească de purtatul măștii pe cei care se confruntă cu diferite afecțiuni.

Citește și: Primăria Capitalei vrea să suplimenteze numărul de beneficiari ai proiectului “Testăm pentru Bucureşti”

S-au impus alte reguli la metrou după ce s-au făcut sesizări că nu se poartă masca

Conform oficialilor de la Metrorex, personalul de pază existent va fi redistribuit în perioada următoare în cele 10 staţii cu trafic intens de călători și se vor asigura că persoanele care circulă cu metroul nu se abat de la regulile impuse pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii a noului coronavirus.

Nu rata: A fost confirmat primul caz de contaminare intrauterină cu noul coronavirus. Un studiu arată că mama

De asemenea, la Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Dristor, Nicolae Grigorescu, Eroilor, Basarab, Gara de Nord, Piaţa Sudului, Eroii Revoluţiei, Obor reprezentanții Poliției Metrou vor patrula și vor aplica legea pentru oamenii care nu respectă legea atunci când călătoresc la subteran.

Află și: Nelu Tătaru, despre rezultatul discuțiilor privind legea carantinei! Care este perioada pe care pacienții asimptomatici trebuie să o petreacă în spital

“Suplimentar, pe lângă corespondenţele operative cu firmele de pază privind atribuţiile acestora în domeniul prevenirii răspândirii SARS-CoV-2, se desfăşoară întâlniri operative la care participă şi poliţia metrou fiind avute în vedere următoarele acţiuni:

personalul de pază existent va fi redistribuit în staţiile cu trafic intens de călători (Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Dristor, Nicolae Grigorescu, Eroilor, Basarab, Gara de Nord, Piaţa Sudului, Eroii Revoluţiei, Obor), prin redistribuirea personalului de pază mobil din staţiile cu grad de încărcare mai mic. Activitatea se va desfăşura zilnic în intervalele orare 7:00-10:00 şi 16:00-19:00.

Poliţia Metrou va realiza acţiuni de patrulare în cele 10 staţii cu trafic intens de călători (Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Dristor, Nicolae Grigorescu, Eroilor, Basarab, Gara de Nord, Piaţa Sudului, Eroii Revoluţiei, Obor) asigurând echipe cu caracter cvasipermanent în staţiile menţionate pentru respectarea regulilor de acces şi distanţare socială”, se arată în comunicatul societăţii transmis jurnaliștilor de la Agerpres.
Potrivit celor mai noi informații, în România, bilanțul infectărilor cu COVID-19 a ajuns la 33.585, iar cel al deceselor, la 1.931. Oficialii Grupului de Comunicare Strategică au spus că, de la debutul epidemiei de coronavirus în țara noastră, s-au vindecat 21.803  de oameni.
Sursa foto: captură Antena 1