Nelu Tătaru, despre rezultatul discuțiilor privind legea carantinei! Care este perioada pe care pacienții asimptomatici trebuie să o petreacă în spital

Autor:
Publicat: 14/07/2020 | 21:28
Nelu Tătaru, despre rezultatul discuțiilor privind legea carantinei! Care este perioada pe care pacienții asimptomatici trebuie să o petreacă în spital

Astăzi a avut loc ședința în urma cărei senatorii au discutat legea carantinei și izolării. Discuțiile au fost îndelungate, având în vedere că fără această lege, nu mai există pârghiile necesare pentru a-i determina pe bolnavii de COVID-19 să rămână în spitale sau măcar în casă, pentru a nu răspândi boala.

Dezbaterile s-au întins pe parcursul a șase ore. În această seră, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru  dezvăluit care sunt rezultatele orelor prelungite de dezbateri de la Comisia Juridică a Senatului. (CITEȘTE ȘI: PRELUNGIREA STĂRII DE ALERTĂ, O MĂSURĂ APROAPE IMINENTĂ! NELU TĂTARU: VOR INTRA LOCALITĂȚI ÎN CARANTINĂ)

Astfel, conform declarațiilor lui Nelu Tătaru, legea carantinei și izolării i-ar putea obliga pe pacienții asimptomatici să stea internați în spital timp de 48 de ore, urmând ca ulterior aceștia să fie trimiși în izolare până la 14 zile.

„Am participat la ședința Comisiei juridice, am adus argumentele ministerului și ale mele, ca profesionist. Sper ca în continuarea ședinței și votul care va urma să meargă pe același parcurs pe care l-am discutat, având în vedere carantina, izolarea, internarea în spitale.

Internarea asimptomaticilor cu evaluare în maxim 48 de ore și decizia de izolare până la 14 zile, dacă ne referim la COVID. Iar pentru cei care sunt simptomatici, în funcție de simptomatologie, ei vor urma internarea în spital până la ameliorare, cu condiția că dacă este mai devreme decât cele 14 zile, să meargă în izolare până la cele 14 zile”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit stirielprotv.ro.

Senatorii amâna să dea votul final

Încă de vineri, senatorii amână să dea votul final pe actul normativ, în acest context președintele României a făcu din nou un apel subliniind importanța adoptării legii, și învinuindu-i pe social-democraţi, care au majoritatea în parlament, de întârzierea deciziei. (VEZI ȘI: PROTESTELE CONTINUĂ ÎN PIAȚA VICTORIEI! MANIFESTANȚII AU ÎNCERCAT SĂ BLOCHEZE CIRCULAȚIA)

„PSD tergiversează această discuție. Și trebuie să recunosc că și pe mine mă surprinde acest cinism exagerat. Vă spun drept – este extrem de trist, este șocant, fiindcă această tergiversare, prin care PSD probabil vrea să pară important sau interesant, poate să coste viața a zeci, Doamne ferește, poate chiar a sute de români. Aprobați o formă bună pentru această lege! Altfel, veți fi, moralmente, răspunzători de moartea poate a zeci sau chiar a sute de români!”, a spus Klaus Iohannis.