Aceasta se gaseste in cereale, peste gras, ton, macrou, sardine si, in cantitati mai mici, in galbenusul de ou, ficatul de vita si branza. Andrei Sion Medicii Academiei Americane de Pediatri au ajuns la concluzia ca vitamina D poate ajuta la prevenirea unor boli grave, cum ar fi rahitismul, deficiente de crestere, starile letargice, iritabilitatea, infectii respiratorii la copiii mici si osteoporoza. Recent, s-a descoperit ca deficienta de vitamina D poate fi asociata cu diabetul de tip B, unele tipuri de cancer si scleroza multipla. Specialistii s-au ocupat si de gasirea si asigurarea surselor sigure de vitamina D pe cale naturala, dar si medicamentoasa. Pentru nou-nascuti, cea mai sigura sursa este alaptarea la san, cel putin pe perioada primului an de viata, sau laptele din comert, imbunatatit cu vitamina D. Pentru copiii mai mari se recomanda patru cesti de lapte pe zi. Vitamina D se gaseste, de asemenea, in cereale, peste gras, ton, macrou, sardine si, in cantitati mai mici, in galbenusul de ou, ficatul de vita si branza. Este dificil, totusi, sa obtii vitamina D numai din alimente, cea mai buna sursa fiind lumina soarelui, deoarece corpul nostru produce vitamina D atunci cand soarele atinge pielea. Insa, din cauza legaturii dintre lumina soarelui si aparitia cancerului de piele, expertii au emis restrictii. Este suficient, pentru cei cu pielea deschisa la culoare, sa se expuna la soare 15 minute, de cateva ori pe saptamana, fara protectie solara, necesara, insa, la expunerile mai lungi. Cei cu pielea inchisa pot sta, insa, mai mult la soare. Medicii considera ca este obligatoriu sa continue cercetarea, deoarece deficienta de vitamina D este globala si comuna tuturor grupelor de varsta.