Când se redeschid terasele? Anunțul oficial făcut de Nelu Tătaru: „Ne gândim la…”

Publicat: 26/05/2020 | 07:30
Când se redeschid terasele? Anunțul oficial făcut de Nelu Tătaru: „Ne gândim la…”

Nelu Tătaru a vorbit despre redeschiderea teraselor din România, așa că toți românii au toate motivele de bucurie. Ministrul Sănătății informează că s-ar putea ca, începând din data de 1 iunie, să ne bucurăm de o ieșire în aer liber, să savurăm o cafea sau o limonadă. 

Ministrul Sănătății a făcut precizări de ultim moment cu privire la noile măsuri de relaxare, dar și cu privire la data la care acestea vor fi aplicate.

NU RATA – NELU TĂTARU, ULTIMELE INFORMAȚII DESPRE PANDEMIA DE COVID-19. CÂND VOR APĂREA URMĂTOARELE MĂSURI DE RELAXARE

Nelu Tătaru a mărturisit că, în funcție de cum evoluează pandemia de coronavirus din România, terasele ar putea fi redeschise la data de 1 iunie. Mai mult, ministrul a punctat că plajele vor putea fi redeschise începând cu data de 15 iunie. ”În condițiile în care vom avea un număr de cazuri în scădere, de la o zi la alta, ne gândim la o altă perioadă de relaxare, de exemplu, deschiderea teraselor de la 1 iunie. De la 15 iunie, ne gândim la deschiderea plajelor” a spus Nelu Tătaru, recent.

Starea de urgență ar putea fi reintrodusă

O revenire la starea de urgență nu poate fi exclusă, a avertizat Nelu Tătaru – ministrul Sănătății – după ce, în weekend – mulți români au tratat cu superficialitate măsurile de protecție și distanțarea socială impuse de criza coronavirusului.

CITEȘTE ȘI – NELU TĂTARU AVERTIZEAZĂ INTRODUCEREA STĂRII DE URGENȚĂ DIN NOU! ”NU TREBUIE SĂ NE CULCĂM PE O URECHE. LUMEA TREBUIE SĂ ÎNȚELEAGĂ”

Pericolul nu a trecut, încă, iar o astfel de atitudine poate avea urmări nedorite“Pericolul real e o reluare a transmiterii comunitare și o aducere a virusului din străinătate”, avertizează Nelu Tătaru.

“Urmărim măsurile de relaxare, dar și regulile de desfășurare și de funcționare. Am observat, începând de pe 15 mai, o confundare a măsurilor de relaxare cu relaxarea totală. Dacă am relaxat anumite domenii, am făcut-o tocmai considerând că aceste domenii ar putea fi cu cele mai puține repercusiuni. Suntem într-un moment în care am văzut că, în aceste două zile, atât o parte din agenții economici, cât și o parte din populație au uitat să urmărească și acele reguli de funcționare și desfășurare a activității lor odata cu reluarea act lor”, a mai spus ministrul Sănătății la România TV.