Nelu Tătaru, ultimele informații despre pandemia de COVID-19. Când vor apărea următoarele măsuri de relaxare

Publicat: 22/05/2020 | 19:20
Nelu Tătaru, ultimele informații despre pandemia de COVID-19. Când vor apărea următoarele măsuri de relaxare

Nelu Tătaru a făcut ultimele precizări despre măsurile de relaxare, în plină pandemie de coronavirus. Ministrul Sănătății a declarat că este necesar să fie monitorizată situația din România extrem de bine, înainte ca alte măsuri de relaxare să poată fi luate. 

Nelu Tătaru a mărturisit că se vor lua mai multe măsuri de relaxare, în contextul pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, Ministrul Sănătății susține că este necesar ca numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 să scadă, pentru a nu exista și alte riscuri de îmbolnăviri în masă.

VEZI ȘI – NELU TĂTARU, DESPRE MĂSURAREA TEMPERATURII: ”TREBUIE SĂ AVEM UN CONTROL, CĂ VREM, CĂ NU VREM…”

De asemenea, Nelu Tătaru a menționat faptul că numărul infectărilor de astăzi este în scădere, față de zilele trecute, ceea ce este un lucru de-a dreptul îmbucurător.

„Am avut un număr mai mic (n.r. de cazuri noi) şi alatăieri, am avut mai mare ieri, astăzi am avut mai mic. Noi gestionăm un anumit moment al relaxării într-un interval de două până la zece zile. Orice simptomatologie pentru infectarea COVID poate apărea din a doua până în a zecea zi a infecţiei. Aşteptăm trecerea celor zece zile şi atunci putem spune că efectul a fost masiv ca infectare sau transmitere în comunitate sau un efect care a putut fi gestionat şi ne putem permite un alt tip de relaxări”, a afirmat ministrul Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă.

Când se vor lua următoarele măsuri de relaxare

Nelu Tătaru a menționat că măsurile de relaxare se vor lua treptat, în funcție de cum evoluează epidemia de COVID-19 din România.

CITEȘTE ȘI – CONFLICT ÎN GUVERN PE TEMA PURTĂRII MĂȘTILOR DE PROTECȚIE. PREMIERUL ORBAN NU AR FI DE ACORD CU EXCEPȚIILE LUI NELU TĂTARU

„Nu ne putem bucura încă, dar nici nu ne întristăm. Suntem într-o perioadă şi o fază descrescătoare a curbei, este vizibilă, o avem de vreo săptămână, o săptămână şi jumătate, vrem să rămână aşa, dar încă avem un număr de 200 de pacienţi în terapie intensivă, încă avem decese – 1.159 de decese, mai avem 17.700 de cazuri în total, sunt momente pe care dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât şi populaţia putem spune că terminăm acest moment al pandemiei şi avem un timp liber în care să putem să analizăm ce a fost, să previzionăm ce va fi şi să gestionăm mai bine situaţia care va veni, în măsura în care acel test sau acel studiu pe care îl pregătim pentru vară, de seroprevalenţă, să ne arate că avem o marjă din populaţie imunizată şi să putem gândi mai relaxat pentru momentul toamnă-iarnă”, a mai spus Tătaru

Citește și...