Nelu Tătaru, despre măsurarea temperaturii: ”Trebuie să avem un control, că vrem, că nu vrem…”

Publicat: 22/05/2020 | 18:32
Nelu Tătaru, despre măsurarea temperaturii: ”Trebuie să avem un control, că vrem, că nu vrem…”

Măsurarea temperaturii atunci când o persoană intră într-un supermarket sau în locația unde își desfășoară activitate a declanșat numeroase comentarii contradictorii, iar foarte mulți locuitori au refuzat să accepte o astfel de procedură.

Însă, în ultimă instanță, este vorba despre un triaj epidemiologic în timpul acestei crize medicale a coronavirusului, iar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că procedura respectivă trebuie privită ca una prin care poate fi eliminat, indiscutabil, riscul infectării cu COVID-19, dincolo de toate teoriile conspiraționiste care au apărut în legătură cu acest subiect.

„Gândiți-vă că în orice spațiu închis trebuie să avem un control, că vrem, că nu vrem. Este bine pentru fiecare dintre noi. Trebuie să gestionăm un minim triaj epidemiologic. Este un minim triaj”, a spus Nelu Tătaru. (CITEȘTE ȘI: ÎNCEPE TESTAREA PENTRU COVID-19 ÎN BUCUREȘTI. E GRATUITĂ + CE ROMÂNI SE POT ÎNSCRIE)

Nelu Tătaru: ”Are o marjă de eroare, tocmai de asta…”

Ministrul Sănătății spune că există o marjă de eroare în toată această procedură și tocmai de aceea temperatura fixată ca sigură a fost fixată la 37,3 grade.

După câteva minute, mai precizează Nelu Tătaru, această procedură care nu prezintă riscuri poate fi reluată, iar atunci se constată dacă există sau nu o schimbare în ceea ce privește temperatura celui testat. În ultimă instanță, este vorba despre o măsură de protecție și nimeni nu ar trebui să se alarmeze. Nelu Tătaru precizează că doar exprimarea este ”nefericită” – ”termoscaner”, de aici pornind toate controversele din ultimele zile.

„Iei temperatura unui om și acasă. Acea exprimare nefericită, termoscaner, nu există. Este un termometru digital cu care luăm temperatura. Are o marjă de eroare, tocmai de asta am dus-o la 37,3, dar se poate să reluăm această temperatură după 2-5 minute să vedem dacă rămâne. Este o măsură de protecție pentru noi, inclusiv pentru cel care are temperatură mai mare de 37,3”, a mai spus Nelu Tătaru, potrivit digi24.ro. (VEZI ȘI AICI: UN ROMÂN A MURIT ÎNTR-UN FOCAR DE CORONAVIRUS DIN GERMANIA)

Citește și...