Un român a murit într-un focar de coronavirus din Germania

Autor: T.S
Publicat: 22/05/2020 | 16:56
Un român a murit într-un focar de coronavirus din Germania

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului din Stuttgart, anunță că un român care muncea într-o companie de a cărnii din Germania. Autoritățile române au fost anunțați de reprezentanții companiei.

Cetățeanul român își desfășura activitatea în cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din Birkenfeld, lângă orașul Pforzheim. Abatorul a ajuns în atenția mass-media la finalul lunii aprilie. Atunci MAE raporta ca în acest abator că peste 200 din cei 500 de muncitori români angajați au fost infectați cu coronavirus.

Totodată, MAE menționează că, potrivit informațiilor comunicate de către angajator, persoana în cauză fusese testată negativ la infecția cu SARS-CoV-2 de două ori în cadrul testărilor efectuate întregului personal din cadrul companiei, ultima dată în cursul săptămânii precedente.

Compania se va ocupa de repatriere

Familia cetățeanului român a fost înștiințată cu privire la decesul persoanei în cauză, iar angajatorul se va ocupa de formalitățile de repatriere a trupului neînsuflețit, suportând cheltuielile aferente.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, este în contact cu reprezentanții companiei, fiind pregătit să acorde asistența consulară necesară, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupului neînsuflețit și eliberarea certificatului de deces.

Citește și...