Cât alcool ar fi consumat Ilie Balaci în noaptea de dinaintea tragediei

Publicat: 23/10/2018 | 14:47

Ilie Balaci s-a stins din viață duminică, 21 octombrie 2018, după ce a suferit un infarct miocardic. Au urmat o serie de speculații pe seama morții lui, una dintre ele fiind cauza decesului, care s-ar fi produs  pe fondul consumării unei cantități mari de alcool.

Apropiații susțin că nu este adevărat, în cele peste opt ore petrecute  în oraș sâmbătă seară, fostul fotbalist ar fi consumat doar trei pahare de vin, o cantitate foarte mică, având în vedere intervalul mare de timp în care a consumat alcoolul.  Se pare că oboseala şi fumatul în exces (se spune că ar fi fumat două pachete de ţigări pe zi) ar fi cauzat infarctul.

 Familia nu a ridicat suspiciuni asupra decesului

Lorena Balaci a anunţat că familia nu a ridicat suspiciuni asupra decesului fostul mare fotbalist. Mai mult, ea a ţinut să le mulţumească celor de la SMURD pentru modul în care s-au implicat şi că autopsia este o procedură normală în astfel de cazuri. Lorena nu a mai putut continua dialogul la apariţia lui Eugen Trică, fostul ginere al lui Balaci, cei doi izbucnind în lacrimi în momentul revederii, potrivit Mediafax. Lorena și Eugen au plecat la braţ în încăpererea unde e depus trupul fostei glorii a fotbalului românesc. Lorena a făcut aceste precizări, după ce ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că va face anchetă. (Vezi aici Nepotul lui Ilie Balaci, implicat într-un accident chiar în fața stadionului unde a fost depus fostul fotbalist)

„Ne-am autosesizat în urma suspiciunilor pe care familia le-a ridicat pentru că Ilie Balaci este un erou naţional, prin urmare era datoria noastă să facem acest lucru. Am constituit o echipă de control care se va deplasa la Craiova pentru a verifica exact ce s-a întâmplat în cazul lui Ilie Balaci. Se va verifica modul în care s-au respectat procedurile de preluare a pacientului, de la dispecerat la declararea decesului”, a spus Sorin Pintea. (Vezi aici Cine este Lorena, fiica cea mare a lui Ilie Balaci)

Ilie Balaci a câștigat și 100.000 de dolari pe lună ca antrenor

Ilie Balaci și-a încheiat cariera de fotbalist în 1984, după o accidentare într-un meci din campionat, cu Baia Mare. Pe atunci, „minunea blondă” avea numai 26 de ani. După cariera de fotbalist a urmat din anii ’90 și până în 2017, profesia de antrenor. Mulți l-au luat în derâdere la început pentru această alegere, dar în timp au început să-l respecte și să-l admire și în calitate de antrenor, după ce a reușit să câștige mai multe trofee în lumea arabă. Anii în care a fost antrenor i-au adus bani frumoși. Ilie Balaci a pornit inițial pe salariul de 1.500 de dolari pe lună la Club Africain Tunisia, echipă cu care a câștigat Cupa Tunisiei, campionatul și Cupa Campionilor Africii. În ultimii ani de carieră a reușit să ajungă și la 100.000 de dolari pe lună, plus bonusurile pe care le primea. (Citește și Mamei lui Ilie Balaci i s-a făcut rău la căpătâiul fiului ei! A fost chemată o ambulanță)

„Mă cheamă preşedintele clubului, a doua zi, să reînnoim contractul. Ei, nu ştiu ce m-a apucat, mă dusei să mă tund. Aşa cum sunt acuma. Intrai şi-mi luai un costum Armani, cu o cravată. Mi-am luat bricheta, second-hand. Îmi luai şi Montblanc-ul, un ceas din aur. M-am dus, l-am aşteptat. «Cât îmi dai?» «17.000.» „Dar îmi dai 70.000 la semnătură? » «Da!» Când am câştigat cupa cu Al Ain, preşedintele mi-a făcut cadou un ceas din platină, bătut cu diamante. Doar 10 sunt în lume. Valoarea e de 104.000 de parai. Mi l-a adus pe tavă. Numai cutia costă vreo 400 de parai”, a dezvăluit Ilie Balaci în urmă cu câțiva ani, într-un interviu acordat ziarului Adevărul.

Ilie Balaci făcuse și o pasiune pentru mașini de lux, dar și pentru ceasuri de colecție. Pentru că a reușit să strângă o avere frumușică, Ilie Balaci n-a fost niciodată nevoit să se gândească la pensie. (Citește și Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem pe Ilie Balaci cu ordinul Național „Serviciul Credincios”)

Citește și...