Acasă » Știri » Caz tras la indigo după moartea Alexandrei, tânăra mămică din Botoșani. Raluca Bucșă s-a rugat ore în șir de medicul ei să o ajute să nască: ”Abia mai pot vorbi”

Caz tras la indigo după moartea Alexandrei, tânăra mămică din Botoșani. Raluca Bucșă s-a rugat ore în șir de medicul ei să o ajute să nască: ”Abia mai pot vorbi”

De: Cristina Cruceru 24/08/2023 | 19:06
Caz tras la indigo după moartea Alexandrei, tânăra mămică din Botoșani. Raluca Bucșă s-a rugat ore în șir de medicul ei să o ajute să nască: ”Abia mai pot vorbi”
Raluca Bucșă, caz tras la indigo cu cel al Alexandrei / Foto: Botoșăneanul

Raluca și Andrei Bucșă, doi tineri din Botoșani, s-au luptat ani la rând să devină părinți. După nenumărate tratamente costisitoare și gânduri chinuitoare, femeia a reușit să rămână însărcinată și să ducă sarcina la bun sfârșit, fără probleme. Greutățile au început să apară în momentul în care a trebuit să o aducă pe lume pe fetița ei. Medicul nu i-a mai răspuns la telefon, iar ea a suferit dureri îngrozitoare până când a născut. Cazul ei este tras la indigo cu cel al Alexandrei, însă din fericire Raluca este în viață și se bucură acum de copilul ei. 

Raluca și Andrei Bucșă s-au rugat ani la rând să devină părinți, iar visul li s-a împlinit după multe tratamente scumpe. Tânăra a rămas însărcinată după șapte ani de așteptare. Primul pas pe care l-a făcut, pentru ca sarcina ei să decurgă bine, a fost să-și caute un medic ginecolog care să o supravegheze în toată această perioadă. A găsit o doctoriță care profesa atât la Maternitatea din Botoșani, cât și în cabinetul ei privat, la recomandările unor apropiați. Doar că, atunci când a ajuns la fața locului, Raluca nu a fost primită cu empatie, fapt care a pus-o pe gânduri. Nici prin cap nu-i trecea că viața ei se poate schimba într-o clipă dacă alegea alt medic.

„Am rămas timp de 9 luni la doctorița inițială, la fiecare control eram plină de emoții. Ajungeam acasă cumva nemulțumită că era cam rece, iar la mesaje răspundea foarte, foarte greu. M-am gândit că este foarte, foarte ocupată, pentru că era și foarte recomandată și probabil așa sunt toți doctorii care au mulți pacienți”, a povestit aceasta, pentru Botoșăneanul.

CITEȘTE ȘI: CAZ REVOLTĂTOR ÎN SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ DIN TÂRGU JIU. O FEMEIE ÎNSĂRCINATĂ ÎN 9 LUNI A FOST OPERATĂ DE HERNIE. MEDICII NU ŞI-AU DAT SEAMA CĂ E GRAVIDĂ

Ultimul ecograf a fost făcut atunci când sarcina a atins pragul de 36 de săptămâni. Pe 13 martie 2022 era estimată venirea pe lume a fetiței Ralucăi, iar pe data de 14 martie doctorița a chemat-o la control la Maternitate. Era, de altfel, pentru prima dată când medicul i-a spus să se ducă acolo pentru consult. Restul investigațiilor fuseseră făcute în cabinetul privat al ginecologului.

„Pe 12 martie, în jurul orei 13:00 am ajuns la Maternitate cu apa ruptă. Mi-au făcut internare și am urcat în salon, aveam dilatație 1. Mi-au spus că sună ei doctorul meu, dar să-l sun și eu. Am sunat dar nu mi-a răspuns, am dat SMS, tot fără niciun răspuns. Am mai încercat să sun în repetate rânduri fără niciun răspuns, la un moment dat avea și telefonul închis”, a continuat Raluca.

CITEȘTE ȘI: CUM S-A PETRECUT, DE FAPT, TRAGEDIA DE LA MATERNITATEA BOTOȘANI. ALEXANDRA A MURIT SUB OCHII MEDICILOR DE CARE S-A RUGAT SĂ O OPEREZE

Raluca a trecut prin adevărate chinuri înainte să nască

Din cauza fricii, Ralucăi i s-a făcut rău, iar tensiunea i-a urcat la 17. Atunci, asistentele i-au făcut o perfuzie pentru dilatație. „Tot veneau asistentele să verifice tensiunea, dar nu-mi zicea nimeni cât am. Nici asistentele nu au dat de doctoriță până la ora 18:00 când am înțeles că ar fi transmis să mi se bage perfuzie pentru dilatație. Zis și făcut. La ora 1:00 noaptea aveam dilatația 8 de două ore și copilul nu cobora. Dureri din ce în ce mai mari”.

La ora 1:10, Raluca a trimis primul mesaj către doctorița pe care a plătit-o timp de 9 luni, să-i supravegheze sarcina și să o ajute să nască. Nu a primit niciun răspuns. Puțin după ora 3, tânăra a trimis alt mesaj. Din nou, nu a primit niciun mesaj. La ora 4:18, femeia i-a scris iar pentru că nu mai suporta durerile îngrozitoare.

Era de 15 ore internată în spital. „De la ora 3:00 până la 3:30 am simțit efectiv că timpul s-a oprit în loc și înnebunesc de durere. La ora 4:00 a venit o asistentă să îmi ia sânge și a întrebat dacă am analizele făcute și tot atunci am auzit că vorbea cu altă asistentă că i-a spus doctorița să mă pregătească pe la 5:30 pentru cezariană, că vine ea și oricum cezariană îmi făcea de la început. Atunci am crezut că înnebunesc de durere și de nervi. Ceri să mi se facă perfuzie pentru dilatație de la ora 18:00 și mă ții în dureri ca pe un animal, ca până la urmă să faci cezariană”, a mai povestit aceasta, pentru sursa citată.

Doctorița nu a răspuns nici la ultimul mesaj. În acest caz, doctorul de gardă a ajutat-o să nască. „La ora 4:50 s-a născut minunea mea, cu voia Domnului. La naștere copilul a primit scorul 6. Nu am auzit-o plângând pentru că abia reușea să respire. Era vânătă toată. Doctorița neonatolog mi-a zis: o vedeți, dar nu e bine deloc. Mă rugam neîncetat cât îi făceau manevre să respire. Au pus asistentele să îmi sune doctorița să vină să mă coase. Și acum îmi amintesc cum a intrat cu un rânjet până la urechi: ți-am zis că la 5:00 naști. La copil nici nu s-a uitat. O oră a durat să mă coase și am simțit fiecare ac. Am stat până pe data de 15 martie în același salon, pentru că mi-a uitat înăuntru pansamentele”, a mai spus Raluca.

Ultimul mesaj transmis de Raluca Bucșă către doctoriță

Micuța Iustina Tedora a fost dusă de urgență la terapie intensivă. Mama ei a putut s-o vadă abia după trei zile de la naștere, din cauza stării de sănătate precare. În timpul nașterii, copila a avut cordonul ombilical înfășurat în jurul gâtului. Atât viața bebelușului, cât și a Ralucăi au fost puse în pericol. La o lună distanță de la naștere, Raluca a ținut să-i transmită un nou mesaj doctoriței, care i-a și răspuns de această dată, spunându-i să o nu mai deranjeze.

Mesajul pe care Raluca i l-a trimis doctoriței / Foto: Botoșăneanul

Pentru că medicul le fusese recomandat, cei doi părinți au decis să nu recurgă la ajutorul autorităților, concentrându-se pe problemele de sănătate ale copilei lor. Pentru că s-a zbătut să iasă vie din burta mamei, Iustina s-a ales cu niște malformații la inimă. Raluca a decis să facă publică abia acum povestea ei, după ce a auzit ce i s-a întâmplat Alexandrei, tânăra de 26 de ani, moartă la spitalul din Botoșani din cauza neglijenței medicilor. (VEZI AICI POVESTEA EI)

Am simțit o revoltă foarte mare când am văzut că a murit Alexandra. De când am aflat de moartea ei în fiecare zi merg la proteste și particip activ acolo. Și vreau să fac publică povestea pentru că vreau să nu se mai întâmple și la altcineva. Pentru că anul trecut putea să fie soția mea. Luni au îngropat-o pe Alexandra și mâine pot fi alte mame. Plus alte povești și alte povești reale pe care le-am auzit din Maternitate de la soția mea, în care vin fetele de la țară, necăjite, vai de capul lor și unele strigă, altele nu strigă pe acolo, și vine infirmiera sau asistenta și-i spune: dar de ce urli, când ai stat crăcănată nu urlai? Astea nu sunt vorbe de spus. Eu sunt bărbat, dar probabil că în pielea unei mame care-și dorește un copil nu poți să știi exact ce e”, a mai explicat Raluca Bucșă, pentru Botoșăneanul.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Cristina Cruceru este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A absolvit Facultatea de Litere din Craiova, specializarea Jurnalism, apoi masterul „Jurnalism Tematic” din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele citeste mai mult
Parteneri
Nu este o eroare! Cu cât se vinde un singur mic la Cocoșatu’, acum, de 1 MAI
Nu este o eroare! Cu cât se vinde un singur mic la Cocoșatu’, acum, de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Imaginea zilei: ANDREEA ESCA în costum de BAIE! N-a mai fost văzută niciodată AȘA
Imaginea zilei: ANDREEA ESCA în costum de BAIE! N-a mai fost văzută niciodată AȘA
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns...
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a...
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit o revoltă uriașă
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Dana Roba, în lacrimi după ce familia lui Daniel Balaciu a amenințat-o că îi ia fetițele! Ce părere are Doctorul Psiholog Ion Duvac despre această situație
Dana Roba, în lacrimi după ce familia lui Daniel Balaciu a amenințat-o că îi ia...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a actorului?  „Nu se va anula nimic.”
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei.  Ce urmează să se întâmple cu el
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei. Ce urmează să se...
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a găsit acasă, dar el n-a vrut să iasă la poartă. Cum a fost convins să se predea
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a uimit până și pe grătargiu
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a...
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa unică să-și schimbe viața complet
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa...
Tragedie înainte de Paște! A murit marele ACTOR: Îl vom iubi mereu
Tragedie înainte de Paște! A murit marele ACTOR: Îl vom iubi mereu
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor pentru Ucraina
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor...
Toți românii vor fi verificați. Ce documente trebuie să ai la tine din 31 martie
Toți românii vor fi verificați. Ce documente trebuie să ai la tine din 31 martie
Rețeta pe care o adoră Ion Iliescu. Are un sos special
Rețeta pe care o adoră Ion Iliescu. Are un sos special
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
Ioana Simion, declarații misterioase despre mariajul cu Ilie Năstase: ”Este dureros ce mi se întâmplă. Nu mai pot”
Ioana Simion, declarații misterioase despre mariajul cu Ilie Năstase: ”Este dureros ce mi se întâmplă....
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de ani n-a trecut pe acolo!”
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de...
Orașul din România unde nu e bine să trăiești astăzi. Locuitorii nu știu cât e de periculos
Orașul din România unde nu e bine să trăiești astăzi. Locuitorii nu știu cât e...