Ce s-a întâmplat azi la Palatul Elisabeta! Membrii Casei Regale, într-o ipostază rară la o săptămână după ce Regele Mihai a fost înmormântat

Publicat: 23/12/2017 | 14:28

Principesa Moştenitoare Margareta împreună cu soţul şi surorile Alteţei Sale Regale au împărţit astăzi cadouri angajaţilor Casei Regale. Evenimentul s-a făcut în Palatul Elisabeta, departe de ochii presei, dar unul dintre momente a fost imortalizat, iar imaginea "a scăpat" pe internet.

Cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului Custodele Coroanei, Principele Radu şi Principesele Elena, Sofia, Maria şi de sora lor, Irina, au oferit daruri angajaţilor lor. Totul se petrece, după ce Liviu Dragnea, a declarat vineri că Guvernul va decide dacă Palatul Elisabeta va rămâne Casei Regale, precizând că legea privind Statutul Casei Regale va fi dezbătută după vacanţa parlamentară şi în urma unor discuţii „fără patimă”, existând unele aspecte „controversate” în proiect.

Fotografia a fost însoţită de mesajul de mai jos.

Colectivul de angajaţi ai Casei Majestăţii Sale au primit la Palatul Elisabeta cadouri de Crăciun. Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu, alături de Principesele Elena, Sofia, Maria şi de sora lor, Irina, au împărţit darurile în Sufrageria mare a palatului. #margaretacustodelecoroanei #principeleradu #principesaelena #principesasofia #principesamaria #romaniaregala #palatulelisabetae mesajul scris pe pagina de Instagram a Casei Regale a României.

Sărbători binecuvântate, Majestăţilor Voastre!e unul dintre comentariile pe care le-a strâns emoţionanta poză.

Vă reamintim că astăzi se împlineşte o săptămână de când Regele Mihai I a fost condus pe ultimul drum. El a fost înmormântat pe 16 decembrie, în jurul orei 20:00, după ce s-au tras mai multe salve de tun.

Regele Mihai a fost înmormântat sâmbăta trecută la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş, alături de soţia sa, Regina Ana.
Regele Mihai a fost înmormântat sâmbăta trecută la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş, alături de soţia sa, Regina Ana.

Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a fost înmormântat sâmbătă, 16 decembrie 2017

Regele Mihai îşi doarme somnul de veci în Catedrala Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş, alături de soţia sa, Regina Ana. La funeraliile Regelui Mihai I au fost prezente Familiile Regale din Marea Britanie, Suedia, Spania, Bulgaria, Franţa, Italia, Prusia şi Bulgaria. De asemenea alături de Familia Regală a României a fost prezent şi preşedintele ţării, Klaus Iohannic, alături de premierul Mihai Tudose.

Citeşte şi: ASTA a fost prima poruncă a Regelui Mihai! E surprinzătoare, iar jurnaliştii de la New York Times au făcut totul public

Ultimul suveran al României a murit pe 5 decembrie 2017 în timp ce se afla în reşedinţa din Elveţia. De altfel, tot acolo a încetat din viaţă şi soţia Majestăţii Sale. Regina Ana a murit pe 1 august 2016, la vârsta de 92 de ani, departe de România, în ţara în care a locuit în ultimii 50 de ani, Elveţia. Alteţa Sa a încetat din viaţă la ora locată 13.45 la Spitalul Morges din Elveţia. Regina Ana a fost înmormântată la Curtea de Argeş pe 13 august 2016, zi în care Guvernul României a declarat zi de doliu naţional.

 

Citește și...