ASTA a fost prima poruncă a Regelui Mihai! E surprinzătoare, iar jurnaliştii de la New York Times au făcut totul public

Publicat: 06/12/2017 | 14:43

Anunţul oficial al Casei Regale din România privind moartea Regelui Mihai I a făcut înconjurul lumii. Cele mai importante televiziuni, dar şi site-uri de ştiri au relatat diverse aspecte din viaţa Majestăţii Sale Defuncte. De exemplu, cei de la Reuters au subliniat faptul că Regele nu a mai fost văzut în public din anul 2016, din cauza problemelor de sănătate de care suferea. În plus, aceştia amintesc faptul că Regele Mihai este nepotul Reginei Elisabeta a Marii Britanii. Iar cei de la New York Times au descris care a fost prima poruncă a Regelui Mihai I şi în ce circumstanţe s-a petrecut totul.

Citeşte şi: Trei zile de doliu naţional în Romania, în urma decesului Regelui Mihai I! Când vor fi acestea

Jurnaliştii americani de la celebra publicaţie „New York Times” au dedicat un articol amplu despre Regele Mihai. În rândurile făcute publice, au fost dezvăluite momente inedite din viaţa sa.

„Regele Mihai I al României, care a salvat mii de vieţi în Al Doilea Război Mondial, iar la 22 de ani a avut îndrăzneala să-l aresteze pe dictatorul ţării, o marionetă a lui Hitler, a murit marţi (n.r.: ieri, 5 decembrie), la reşedinţa sa din Elveţia”, aşa au început jurnaliştii articolul publicat pe New York Times.

Articolul despre Majestatea Sa Defunctă reaminteşte şi câteva momente inedite din viaţa lui Mihai, începând cu prima lui domnie, când avea doar 5 ani.

„Când i s-a spus că e rege, Mihai ar fi răspuns: «Serios?». Şi apoi a cerut o ciocolată”, a titrat celebrul cotidian NYT.

Citeşte şi: Gesturile surprinzătoare ale fostului Principe Nicolae în memoria Regelui Mihai! Puţini se aşteptau la asemenea lucruri

Ulterior, el a fost înlăturat de pe tron de propriul tată, Regele Carol al II-lea, întors în ţară să renunţe la renunţarea la tron. Potrivit New York Times, Regele Mihai I s-a bucurat nespus că pierde coroana.

„Mă săturasem să port pantaloni lungi şi pălării incomode şi să mă duc în locuri unde nu voiam să merg”, ar fi declarat Regele Mihai. 

Citeşte şi: Prima imagine de la funeraliile Regelui Mihai! Casa Regală a făcut totul public

Jurnaliştii de la AP au anunţat că după retragerea sa din viaţa publică, Regele i-a predat responsabilităţile Principesei Margareta.

BBC a titrat că Regele Mihai s-a stins din viaţă după ce a fost diagnosticat cu cancer. În plus, jurnaliştii reamintesc faptul că Regele a urcat de două ori pe tronul României, prima dată la cinci ani, în 1920, şi a doua oară în 1940.

REGELE MIHAI A MURIT pe 5 decembrie. Majestetea Sa a rămas văduv anul trecut. Regina Ana a murit pe 1 august 2016, la vârsta de 92 de ani, departe de România, în ţara în care a locuit în ultimii 50 de ani, Elveţia. Alteţa Sa a încetat din viaţă la ora locată 13.45 la Spitalul Morges din Elveţia. Regina Ana a fost înmormântată la Curtea de Argeş pe 13 august 2016, zi în care Guvernul României a declarat zi de doliu naţional.

Citeşte şi: Simplă coincidenţă sau destin? Detaliul semnificativ care îi leagă pe Regele Mihai şi pe Regina Ana chiar şi dincolo de moarte

REGELE MIHAI A MURIT pe 5 decembrie. Regina Ana a fost înmormântată la Curtea de Argeş pe 13 august 2016, zi în care Guvernul României a declarat zi de doliu naţional. Exilul Regelui Mihai şi al Reginei Ana a început odată cu revenirea de la nuntă din Atena. Au locuit până la sfârşitul anului 1948 la vilă Spartă, locuinţa Reginei-mame Elena. Din 1949, Regele Mihai şi Regină Ana s-au mutat la Lausanne şi apoi în Anglia, unde au locuit până în 1956.

REGELE MIHAI A MURIT. Pe 25 octombrie, Regele Mihai a împlinit 96 de ani. Majestatea Sa a venit pe lume pe 21 octombrie 1921, la Palatul Peleş. La vârsta de şase ani, a devenit rege al României. Fiu şi nepot de regi, pe linie paternă şi cu origini greceşti din partea mamei, a avut o copilărie grea, din cauza scandalurilor din familie, dar şi de contextul în care se afla România.

REGELE MIHAI A MURIT pe 5 decembrie.  A urcat pe tronul ţării, pentru prima oară în 1927, conform Pro TV. Moartea bunicului său, regele Ferdinand şi renunţarea la tron a tatălui său Carol al II-lea l-a împins la conducerea statului. Cea de-a doua domnie, care a schimbat decisiv istoria ţării şi a Europei, a început însă în 1940.

 

Citește și...